Geselecteerde documenten

Ontvang direct per e-mail alle documenten die u hebt geselecteerd.

0
Uw selectie van documenten
PROJECTEN NieuwsVinyl vloerbedekking voor uw bedrijf?
01.07.2016

Vinyl vloerbedekking voor uw bedrijf?

Vinyl vloerbedekking is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder particulieren én bedrijven. Vinyl is namelijk ideaal voor ruimtes die veelvuldig worden gebruikt en die worden blootgesteld aan verschillende omstandigheden, zoals ruimtes waar veel water gebruikt wordt of ruimtes waar veel gelopen wordt. Daarnaast wordt steeds vaker gebruik gemaakt van vinyl in kantoorruimtes, ziekenhuizen, fitnesscentra en industriële panden, want deze vloeren zijn slijtvast en duurzaam. Wat is vinyl vloerbedekking? Wat zijn de voor- en nadelen van deze vloerbedekking? Wij lichten het voor u toe in dit artikel.

 

Wat is vinyl vloerbedekking?

Vinyl vloerbedekking wordt gemaakt van polyvinylchloride, afgekort als PVC. Vinyl bestaat uit één of meerdere lagen kunststof. Onze vloeren zijn van kwalitatief vinyl waardoor de vloeren extra lang meegaan. De bovenste lagen zijn voor slijtvastheid en duurzaamheid. De middelste laag is een printdesign of designfilm. Dit kan variëren van een fantasieontwerp tot een bestaande houtstructuur of marmer. De onderste laag is een compacte rug die kan bestaan uit gerecycled vinyl of een schuimrug die bevestigd wordt aan de grond. De schuimrug werkt geluiddempend. Overigens blijft er maar weinig restafval van vinyl over, waardoor kunststofafval uit vinyl beperkt blijft. Dit draagt bij aan milieubehoud en is al een voordeel van een vinyl vloer. Natuurlijk heeft vinyl vloerbedekking veel meer voordelen (en slechts een klein aantal nadelen).

 

Voordelen van vinyl vloer

De belangrijkste voordelen van vinyl vloerbedekking zijn:

 • Een lange levensduur: ze kunnen zeker 20 tot 30 jaar mee.
 • Slijtvast: draagt ook bij aan de lange levensduur.
 • Sterke prijs-kwaliteitsverhouding: relatief goedkoop.
 • Voelt zachter, comfortabeler en warmer aan dan tegels en kliklaminaat.
 • Ontelbaar veel keuze in kleuren en designs.
 • Makkelijk te reinigen: zand en modder zijn een minder groot probleem.
 • Geluiddempend.
 • Ook mogelijk te leggen met vloerverwarming.
 • Kan goed tegen water, vlekken en afdrukken.
 • Hygiënisch, door het ontbreken van naden en kieren in de vloer.
 • Makkelijk te leggen en te onderhouden.

 Deze voordelen zijn voor alle soorten organisaties van groot belang. Een vinyl vloer is ideaal voor ziekenhuizen vanwege het feit dat vinyl vloerbedekking geen naden of kieren heeft zodat bacteriën en andere stoffen niet blijven hangen. Voor fitnesscentra is het fijn dat vinyl geluiddempend werkt, omdat hier veel apparaten worden geplaatst die de nodige bewegingen en geluiden maken. Daarnaast is vinyl vloerbedekking erg hygiënisch voor alle organisaties waar veel mensen over de vloer komen. Het is eenvoudig te reinigen en makkelijk te onderhouden.

 

Nadelen van vinyl vloer

Vinyl vloerbedekking heeft ook een aantal kleine nadelen die we voor u kort hebben opgesomd:

 • Meubilairpoten van rubber veroorzaken vlekken op de vloer. Om dit te voorkomen, kunt u gebruik maken van meubilairpoten van PVC of polyethyleen.
 • Kwaliteit verschillen zijn groot: afhankelijk van de PVC-zuiverheid.

 Dit laatste nadeel is bij Gerflor niet van toepassing, want wij werken uitsluitend met hoogwaardige kwaliteit materialen.

 

Heeft u nog vragen?

Heeft u een specifieke ruimte waarin vinyl een belangrijke plaats kan innemen, maar heeft u daar nog vragen over? Of heeft u een andere vraag of opmerking? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij bekijken graag met u de mogelijkheden en beantwoorden al uw vragen.