Geselecteerde documenten

Ontvang direct per e-mail alle documenten die u hebt geselecteerd.

0
Uw selectie van documenten
PROJECTEN Anti viral surfaces - Gerflor Solutions against coronavirus

Antivirale oppervlakken: 99,7% van het coronavirus is na 2 uur verdwenen!!


Geïnfecteerde personen hoesten of niezen en produceren druppeltjes die in hun omgeving en op verschillende oppervlakken terechtkomen. De eerste aandachtspunten zijn leuningen en muuroppervlakken.

Er is nog een oppervlak waar we op moeten letten ...: de vloeren! Wanneer geïnfecteerde personen hoesten of niezen, komen er enkele druppels op de grond terecht.

Het risico op kruisbesmetting wordt verhoogd als we: 

Onze schoenen niet uit doen
Handtassen op de grond plaatsen
Rolstoel niet schoonhouden

 

Omdat oppervlakken vectoren voor kruisbesmetting zijn, werkte Gerflor samen met Virhealth, een onafhankelijk laboratorium en expert in virologie.
Het blijkt dat de duurzaamheid van virussen op oppervlakken kan variëren van enkele uren tot enkele dagen, afhankelijk van het type materiaal.

De oppervlakken van Gerflor zijn getest volgens de ISO 21702-norm met zeer positieve resultaten.

Vloeren: aantal virussen verminderd met 99,7%.

Gerflor vloeren behandeld met Evercare® of Protecsol® 2 hebben een antivirale werking tegen de menselijke coronavirussen: ze verminderen het aantal virussen met 99,7% na 2 uur.

Leuningen: aantal virussen verminderd met 99,9%.

SPM Lineatouch leuningen hebben een antivirale werking tegen de menselijke coronavirussen: ze verminderen het aantal virussen met 99,9% na 2 uur.

 

ISO 21702 is een norm om antivirale activiteit op plastic en andere niet-poreuze oppervlakken te testen. Het definieert een standaard testprotocol met 90% vochtigheid, een temperatuur van 20°, na 24 uur. Tests uitgevoerd door een derde deellaboratorium (Virhealth) volgens de ISO21702-norm, bewijzen het.

 

Evolutie van het percentage besmettelijk virus aan de oppervlakte

Gerflor vloeren met Evercare oppervlaktebehandeling

SPM Linea'Touch handleuningen

 

 

Gerflor de hygiënespecialist

Als toonaangevende leverancier van vloer- en wandoppervlakken voor toepassingen in de gezondheidszorg of cleanrooms, heeft Gerflor altijd samengewerkt met specialisten in ultrazuiverheid en hygiëne. Aan het begin van de coronavirus pandemie hebben we onmiddellijk contact opgenomen met virologen om het coronavirusgedrag op verschillende oppervlakken te analyseren en om te begrijpen hoe het coronavirus zich verspreidt.

 

Lees meer over onze antivirale oppervlakken: vloerbedekkingen en leuningen

 

Onze teams staan tot uw beschikking om u te helpen bij het kiezen van de beste oplossing voor uw project.