Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sporthal Elzenhagen - Gerflor Benelux
Sporthal Elzenhagen - Gerflor Benelux

Sporthal Elzenhagen

Client
Gemeente Amsterdam (Stadsdeel Noord)
Type
Sportfaciliteiten
Place
Amsterdam, Nederland
Project type
Renovatie
Size
1.400m²
Products
Taraflex® Evolution - Teal

Erediviesie-handbalsters presteren op topvloer van Gerflor

Topprestaties op topvloeren

Handbalvereniging VOC uit Amsterdam, uitkomend in de eredivisie, speelt sinds kort op een gloednieuwe Taraflex sportvloer in de gerenoveerde sporthal Elzenhagen in Amsterdam-Noord. Een uitstekende basis voor topprestaties!

Compleet nieuwe uitstraling

Robert Meijer was namens Stadsdeel Noord projectleider van de renovatie. Dat de sporthal dicht moest, was een flinke streep door de rekening, vertelt hij. "Het vergroten van de sportparticipatie is een belangrijk speerpunt van Stadsdeel Noord. Een gesloten sporthal draagt daar uiteraard niet aan bij. Daarom ben ik trots dat we er met alle aannemers en betrokkenen in zijn geslaagd om de renovatie in slechts vijf maanden tijd voor te bereiden èn uit te voeren, met bovendien een beperkt budget. Alles is aangepakt, de hal heeft zowel van binnen als van buiten een compleet nieuwe uitstraling gekregen."

Sporthal Elzenhagen - Gerflor Benelux
Sporthal Elzenhagen - Gerflor Benelux

Statement met opvallende kleur

Op verschillende punten kozen we voor unieke en duurzame oplossingen die tezamen een reductie van 50% op het energieverbruik opleveren, licht Meijer toe. "Elzenhagen is de eerste sporthal in Nederland met een nieuw type led-verlichting. Ook is er een akoestisch plafond geplaatst, dat geluidshinder beperkt. Na bezoeken aan meerdere sporthallen kozen we voor een Taraflex-vloer van Gerflor. Voorheen hadden we een vloer met houtstructuur. Om ons nu ook met de vloer zichtbaar te onderscheiden, hebben we gekozen voor een opvallende turquoise kleur."

Combi-elastische vloer

De sporthal is voorzien van een Taraflex Sport M Evolution (7mm). Michel de Groodt, accountmanager Gerflor legt uit wat de voordelen zijn: "De vloer is geïnstalleerd op een vlakverende ondervloer van onze sportpartner Interline Sportsystemen uit Lienden. De Taraflex sportvloer is uitgerust met de unieke oppervlaktebehandeling Triple Action Protecsol. Dit zorgt voor de juiste grip en voorkomt wrijvingsverbrandingen. Ook zorgt de behandeling ervoor dat de sportvloer eenvoudig te onderhouden is. Op deze combi-elastische vloer kunnen de komende jaren weer topprestaties worden geleverd!"

Toegepast product:

Wees als allereerste op de hoogste

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.