Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
 AZ Delta Roeselare, België - Gerflor Benelux
 AZ Delta Roeselare, België - Gerflor Benelux
 AZ Delta Roeselare, België - Gerflor Benelux
 AZ Delta Roeselare, België - Gerflor Benelux
 AZ Delta Roeselare, België - Gerflor Benelux
 AZ Delta Roeselare, België - Gerflor Benelux

AZ Delta

Type
Gezondheidszorg
Place
Roeselare, België
Project type
Nieuwbouw
Size
3000m²
Products
Mipolam Affinity, Decochoc, Mipolam Elegance, Mipolam EL 5, Mural Calypso

Hoogwaardige vloeren, wandbescherming en leuningen voor nieuwe ziekenhuisblok AZ Delta

Focus op het comfort van patiënt en personeel

AZ Delta bouwt. Het ziekenhuis realiseerde niet alleen een volledig nieuwe site aan de A17-autosnelweg in Rumbeke, maar investeert tegelijk in de opwaardering van de campus aan de Brugsesteenweg in hartje Roeselare. Vorig jaar werd op deze locatie, waar het accent op planbare en chronische zorg ligt, een nieuw toegangsgebouw en polikliniek met vier bovengrondse bouwlagen en twee ondergrondse parkeerniveaus geopend. De Gerflor Flooring Group werd geselecteerd om de vloeren, wandbescherming en leuningen voor gangen, atriums en consultaties, douchecellen en behandelingszalen in dit nieuwbouwvolume te leveren. Oxfloor-Multistep stond in voor de hoogwaardige plaatsing.

Bouwen aan de zorg

Sinds begin maart vorig jaar is de nieuwe Z Blok van AZ Delta in gebruik. Deze nieuwbouw van de hand van Detoo-Boeckx Architects vormt de nieuwe hoofdtoegang en omvat verder een aantrekkelijke polikliniek en een ondergrondse parking. “De werkzaamheden startten in mei 2017 en zowat 3 jaar later konden onze diensten naar hun nieuwe stek verhuizen. Op deze campus met 267 bedden voor klassieke opname met overnachting en 79 bedden in het dagziekenhuis ligt het accent op planbare en chronische zorg,” licht diensthoofd bouwprojecten Dirk Delameilleure toe. “Het gelijkvloers biedt plaats aan de inkom en het sportmedisch centrum. Op de eerste en tweede verdieping werden de oogkliniek en de polikliniek voor cardiologie en orthopedie ondergebracht, met daarboven het multidisciplinair pijncentrum. De bovenverdieping herbergt de technische ruimtes voor onder meer de ventilatiegroepen. De verbindingsgang in aanbouw zal patiënten en personeel van de consulatie-afdeling voor de orthopedie en de pijnkliniek naar respectievelijk de radiologie en de operatiezalen brengen. Die bevinden zich immers in het bestaande achterliggende gebouw, dat in een volgende fase ook gerenoveerd zal worden. In de gangen, atriums, kamers, sanitaire cellen en behandelingszalen zorgen de vloeren, wandbeschermingen en leuningen van Gerflor voor een esthetische, maar vooral ook functionele afwerking.”

 AZ Delta Roeselare, België - Gerflor Benelux
 AZ Delta Roeselare, België - Gerflor Benelux
 AZ Delta Roeselare, België - Gerflor Benelux
 AZ Delta Roeselare, België - Gerflor Benelux
 AZ Delta Roeselare, België - Gerflor Benelux
 AZ Delta Roeselare, België - Gerflor Benelux

De juiste vloer voor elke ruimte

Bij het ontwerp van een zorginstelling wordt immers aandacht besteed aan de indeling en inrichting, de materiaal- en kleurkeuze, …, maar ook aan een gepaste vloerbedekking. Die moet immers voldoen aan de behoeften van het personeel, de patiënt en de bezoeker: esthetisch, hygiënisch, slijtvast, onderhoudsvriendelijk. Zo kozen architect en bouwteam voor de innovatieve, decoratieve en duurzame vinyl vloeroplossingen van de Gerflor Flooring Group. “Afhankelijk van de ruimte werd een aangepaste oplossing uit ons uitgebreide gamma voorzien. Zo leverden we voor de gangen, atriums en consultaties ruim 3000 m² Mipolam Affinity, een homogene vinyl vloerbedekking met een matte afwerking, die uiterst slijtvast is. De douchecellen werden gedeeltelijk uitgerust met Mipolam Elegance SD anti-slipvloeren, terwijl in de behandelingszalen elektrisch geleidende vloerbedekking type Mipolam Elegance EL5 geïntegreerd werd. Ingekapselde carbon granulaten en een geleidende backing zorgen voor een optimale en blijvende geleiding tijdens de gehele levensduur van de vloer,” vertelt key accountmanager healthcare Vlaanderen Yolande Van Eynde. “Deze vloeren zijn voorzien van onze revolutionaire oppervlaktebehandeling Evercare®, die de vloer wat meer uithardt en gesloten maakt, én ook resistenter tegen stoffen als isobetadine en alcoholgels, die vaak in ziekenhuizen gebruikt worden. Deze afwerking zorgt voor een uitstekende bestendigheid tegen chemicaliën en vlekken, een eenvoudige reiniging en een gegarandeerde hygiëne.”

Hoogwaardige wandbescherming en leuningen

Naast de vloerbedekking komen ook de wandbescherming en leuningen uit het gamma van Gerflor. De specialist leverde immers zowel 600 m² soepele pvc-wandbekleding van het type Mural Calypso voor de sanitaire cellen als 650 m² Decochoc Staro harde wandbeschermingspanelen voor de muren en hoeken in gangen en ruimtes. Tot slot werden ook 600 m ronde, geanodiseerde pvc handleuningen type Escort geïntegreerd. “Deze wandbeschermingen en leuningen hebben uitzonderlijk goede antibacteriële en antivirale eigenschappen en zijn dan ook ideaal voor toepassingen waar hygiëne extreem belangrijk is en het risico op infecties hoog ligt. Ze zijn bovendien heel onderhoudsvriendelijk en bestand tegen stoten, krassen en slijtage,” vult Van Eynde aan. “Gerflor probeert voor elke toepassing een gepaste kwalitatieve oplossing aan te bieden. We ontwikkelen telkens weer innovatieve producten die afgestemd zijn op de noden en behoeften van elk marktsegment. In de realiteit is een goed product echter niet voldoende, want het eindresultaat hangt evenzeer af van de goede plaatsing. Met Oxfloor-Multistep hadden we voor het Z Blok van AZ Delta de ideale montagepartner. Ze kennen onze producten door en door en staan steeds weer garant voor een professionele afwerking van elk project.”

Toegepaste producten:

Wees als allereerste op de hoogste

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.