Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Kinderdagverblijf 't Beierskind - Gerflor Benelux
Kinderdagverblijf 't Beierskind - Gerflor Benelux

Kinderdagverblijf 't Beierskind

Type
Onderwijs
Place
Overijse, België
Project type
Renovatie
Size
350m²
Products
Taralay Element Comfort en Decochoc

Kinderdagverblijf 't Beierskind: ''dit is zo gezellig voor de kleine ravotters''

Al 35 jaar bevindt het kinderdagverblijf ’t Beierskind zich in een deel van een (grondig verbouwd) oud klooster in Overijse. Maximaal 42 kinderen worden er elke dag van 7 tot 18 uur vertroeteld door 17 medewerksters. Maar het onderhoud van een oud pand zorgt soms voor minder aangename verrassingen ...

Onaangename verassingen 

Het kinderdagverblijf sukkelde al sinds het jaar 2000 met de vloeren van het antieke gebouw. Een (verkeerd gelegde) rubberen vloer kwam al gauw op verscheidene plaatsen los. Niet fraai en bovendien gevaarlijk. Ook een later aangebrachte gietvloer deugde niet: door een gebrek aan bodemstabiliteit verschenen na een tijdje lelijke barsten in het gladde oppervlak. Ook de muren leverden enig ongemak op. Glasvezelbehang is wel sterk, maar vrij moeilijk te onderhouden (denk aan de natte, kleverige vingertjes van kleuters ...) en beschadigingen van het oppervlak zijn nauwelijks weg te werken. In 2014 kreeg mevrouw Smeets advies van afwerkingsbedrijf JPF Projects uit Boom. Al snel bleek dat ze bij Gerflor geschikte oplossingen voor zowel vloeren als muren kon vinden.

Kindvriendelijk

In het kinderdagverblijf ligt nu bijna 300 m2 hemelsblauwe Taralay Element Comfort op de vloer, terwijl de muren tot op een hoogte van 130 cm (tot waar de vingertjes raken) met Gerflor Decochoc zijn bedekt. “Precies dezelfde zachte ivoorkleur als het glasvezelbehang erboven”, zegt Mevrouw Smeets.

‘t Beierskind hanteerde vier criteria bij de keuze van de vloer- en wandbedekking:

  • Kindvriendelijk: zacht en aangenaam aanvoelen, riante kleuren, tegen een stootje kunnen
  • Eenvoudig onderhoud: bekleding die niet hoeft geboend te worden en zonder beschermlagen, die na een tijdje moeten worden gestript en vervangen
  • Betaalbare prijs
  • Een product dat vooral geen problemen oplevert!
Kinderdagverblijf 't Beierskind - Gerflor Benelux
Kinderdagverblijf 't Beierskind - Gerflor Benelux

Vloer- en wandoplossingen van Gerflor 

  • Op de vloer: Gerflor Taralay Element Comfort, in hemelsblauwe Palermo-versie (4490)
  • Op de muren: Gerflor Decochoc, in ivoorkleur (0006)

Bijzonder tevreden

Mevrouw Smeets en haar collega’s zijn bijzonder opgetogen over het resultaat: “De combinatie van vloer en wand vinden we esthetisch zeer geslaagd. En van onderhoud is er nauwelijks sprake. De strepen die schoentjes, speelgoed en andere voorwerpen achterlaten, zijn heel gemakkelijk te verwijderen en laten geen sporen achter. De gelaste naden dragen bij tot een zeer hygiënische omgeving.” Het voedsel dat soms op vloer of wand terechtkomt, het vallende speelgoed en alle kleine ongelukjes die zich in een kinderdagverblijf voordoen, hebben niet de minste impact op de Gerflor vloer- en wandbekleding.

Oerdegelijk

Taralay Element Comfort is een heterogene gecoate vinylvloerbekleding zonder vulmiddel. De homogene in de massa gekleurde PVC-slijtlaag (0,75 mm) zorgt voor optimale duurzaamheid (hoogste slijtklasse T). Dankzij de Protecsol®-oppervlaktebehandeling blijft het onderhoud zeer eenvoudig en is geen nieuwe beschermlaag nodig tijdens de hele levensduur. De vloerbekleding is versterkt met twee glasvezelrasters. 

Decochoc beschermt de muren van grote ruimten, omdat het schokbestendig, hygiënisch en decoratief is. De bekleding is bestand tegen stoten, krassen en slijtage. Dit 100% antibacterieel product is vooral geschikt voor ruimten met een hoog risico op infecties. De gelaste verbindingen garanderen een perfecte waterdichtheid. Decochoc is bovendien bestand tegen standaardreiniging, desinfectie en antiseptische producten.

De pluspunten volgens ‘t Beierskind:

  • Kindvriendelijk en mooi
  • Sterk en hygiënisch
  • Gemakkelijk te onderhouden
  • Redelijke prijs

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.