Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
THEATER DE LIEVEKAMP, OSS - GERFLOR BENELUX
THEATER DE LIEVEKAMP, OSS - GERFLOR BENELUX

Theater De Lievekamp

Type
Cultuur / Hospitality
Place
Oss, Nederland
Project type
Renovatie
Size
480m²
Products
Mipolam Cosmo

Theater De Lievekamp in Oss renoveert theaterzaal met Gerflor-vloeren

Theater De Lievekamp is een van de belangrijkste culturele voorzieningen van het Brabantse Oss en omgeving. Het theater opende in 1968, in 1996 is het complex uitgebreid met aangrenzende nieuwbouw. In de afgelopen zomerperioden vond gefaseerd een (gedeeltelijke) renovatie plaats.

Een ingrijpende verbouwing

Het theater telt twee zalen: de grote zaal met 673 stoelen en de Rabo zaal met circa 240 stoelen. De Lievekamp heeft de ambitie om ingrijpend te verbouwen. Tot het zover is, pleegt het theater groot onderhoud waar wenselijk. Zo werd in de zomer van 2014 de grote theaterzaal geheel opgeknapt; in de zomer van 2016 waren de centrale entree en garderobe, het trappenhuis en de artiestenfoyer aan de beurt.

Nieuwe vloer en nieuwe theaterstoelen

Het werk in de grote theaterzaal was veelomvattend. Er werd geschilderd, de wandbedekking en wandleuningen én alle 673 theaterstoelen werden vervangen. Ook kwam er nieuwe vloerbedekking, ter vervanging van het verouderde pvc en tapijt. Nadat eerst alle theaterstoelen waren gedemonteerd, kon Lukken Projecten aan de slag. Onder de stoelen en op de looppaden werden nieuwe vinylvloeren van Gerflor geïnstalleerd. De samenwerking liep in alle opzichten naar wens, aldus Henk Rus, hoofd technische dienst bij Theater De Lievekamp. Het resultaat mag er zijn. Bij de start van het nieuwe theaterseizoen zag de zaal er weer keurig uit

THEATER DE LIEVEKAMP, OSS - GERFLOR BENELUX
THEATER DE LIEVEKAMP, OSS - GERFLOR BENELUX

Op de vloer van de theaterzaal:

Mipolam Cosmo, kleur: Warm Grey (nr 2659)

Akoestiek behouden

Henk Rus licht de keuze voor Gerflor toe: “Bij alle werkzaamheden kozen we voor materialen die ervoor zorgen dat de akoestiek in de theaterzaal gelijk zou blijven. De Gerflor-vloer voldoet aan onze verwachtingen. Het akoestisch gedrag is goed, de kwaliteit en uitstraling zijn naar verwachting en het onderhoud is eenvoudig. De vloer ziet er zeer netjes uit.”

Gerflor: voor een betere ambiance

Gerflor draagt bij aan een gastvrije, sfeervolle en moderne uitstraling. Met voor iedere ruimte – van gangen, restaurant tot hotelkamers en zelfs theaters – een totaalpakket voor vloeren en wanden. Eigentijds, comfortabel en onderhoudsvriendelijk. Facility managers, gasten en andere ervaringsdeskundigen zullen het bevestigen. Gerflor biedt u álle power die u zoekt.

De pluspunten volgens Theater De Lievekamp

  • Uitstekende akoestiek
  • Mooie uitstraling
  • Eenvoudig in onderhoud

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.