Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
gerflor sustainability use

De gezondheid en veiligheid van gebruikers garanderen

Omdat wij de ecologische voetafdruk van het gebruik van onze producten willen verkleinen, werken wij op twee niveaus aan de beperking ervan.

Ten eerste verschaffen wij onze professionele partners de middelen om actie te ondernemen: beperking van het gebruik van lijm bij losliggende producten en vermindering van afval dankzij de voorsnijservice.

Daarnaast bieden wij gebruikers producten die minder onderhoud vergen en het gebruik van kunstlicht kunnen uitstellen.

Sustainability

Het gebruik van lijm bij losliggende producten beperken

Als belangrijke innovatie op onze markt ontwikkelen wij losliggende producten waarvoor geen lijm nodig is. Vastgeklikte tegels, rollen met textielrug of afdichtende technische tegels: wij bieden verschillende losliggende assortimenten aan. Naast het ecologische aspect is het voordeel van deze niet-klevende installatie drieledig:

 • Minder VOC-uitstoot door lijm
 • Eenvoudig en snel te installeren
 • Gemakkelijk te hergebruiken en te recycleren

Moet uw ruimte met lijm worden geïnstalleerd? Wij adviseren het gebruik van oplosmiddelvrije acryllijmen met lage VOC-uitstoot die EMICODE EC1 en EC1 PLUS gecertificeerd zijn.

gerflor-environnement-usage-pose-non-collee.jpg

Voorbeeldproducten op het gebied van binnenluchtkwaliteit

Alle Gerflor producten zijn A+ gecertificeerd. Dit is het beste VOC (Volatile Organic Compounds)-emissieniveau voor bouwproducten. Ze zijn ook Floorscore gecertificeerd.

100% van de Gerflor vloeren presteren minstens 10 keer beter dan de wettelijke vereisten.

Verschillende series (Creation, Taralay Premium, Taralay Impression, Mipolam, DLW Linoleum) stoten minder dan 10 μg/m3 uit na 28 dagen, dat is 100 keer minder dan de wettelijke vereisten.

gerflor-picto-a+

Minder afval dankzij de voorsnijddienstverlening

Om installatieafval te beperken, bieden wij onze klanten een voorsnijservice vóór verzending of een productieservice op maat. Via deze regeling kunnen wij onze partners helpen om productafval te beperken.

Deze dienst wordt met name aangeboden voor ons Taraflex sportassortiment. Onze producten op rol, verdeeld door bouwmarkten en decoratiespecialisten, kunnen ook in onze fabrieken op de door de eindklant gewenste afmetingen worden gesneden.

gerflor-environnement-usage-decoupe.jpg

Vermindering van het gebruik van onderhoudsproducten

Aanzienlijk verbruik van water, energie en schoonmaakmiddelen: over de gehele levenscyclus van een vloerbedekking vertegenwoordigt het onderhoud vaak 25% van de milieubelasting van het product!

Daarom hebben wij gewerkt aan onderhoudsarme oplossingen. Zo heeft de introductie van revolutionaire oppervlaktevernissen in ons assortiment - EvercareTM en Protecsol®2 - de milieu-impact van het onderhoud de afgelopen tien jaar met de helft verminderd.

Deze vernissen hebben een drievoudig voordeel:

 • Besparing op onderhoud en gebruik van water en detergenten
 • Vermijden van dure metallisatie tijdens de hele levensduur van het product
 • Vlekbestendig
   
gerflor-entretient-usage.jpg

Uitstel van het gebruik van kunstlicht dankzij vloerkleuring

Om het visuele comfort van de gebruikers te verbeteren en het energieverbruik in verband met verlichting te verminderen, hebben wij gewerkt aan de lichtreflectie van onze vloeren en onze kleuren.

Vergeleken met een donkere kleur kan een lichte kleur zorgen voor een vermindering van 60% van het energieverbruik in verband met verlichting.

Met lichtreflectiewaarden (LRV's) variërend van 6% tot 86%, biedt Gerflor een breed scala aan kleuren waardoor architecten vloeren kunnen kiezen die het beste passen bij de lichtomstandigheden van elk project.

gerflor-usage-confort-visuel-originale.jpg

Andere fases in de levenscyclus van onze producten

Strenge productcertificeringen en -labels

Dankzij ons beleid inzake duurzame ontwikkeling hebben wij reeds strenge productcertificaten en -labels verkregen. Deze normen erkennen onze inspanningen op het gebied van: 

 • duurzaamheid van de vloerbedekking: UPEC A+ 
 • duurzame ontwikkeling:  Cradle to Cradle 
 • vermindering van vervuilende uitstoot:  Blue Angel, M1, A+, floor score 

Onze producten dragen ook bij tot het behalen van milieunormen voor gebouwen: LEED, HQE 

Lees meer
two-columns-media-normes.jpg
Gerflor staat klaar voor u
Service

Hebt u een vraag of advies nodig over een project? Neem dan contact op met Gerflor voor klantspecifieke ondersteuning. 

Neem contact op
service

Meer over Gerflor

Al meer dan 80 jaar ontwerpt, produceert en verkoopt de Gerflor Groep innovatieve, decoratieve en milieuvriendelijke oplossingen voor vinyl en LVT-vloeren, linoleum, wandbekleding en toegankelijkheid, veiligheidsvloeren, antistatische vloeren van installatie tot afwerking voor professionals en particulieren.

Een assortiment dat voldoet aan de specifieke eisen van elke markttoepassing: commercieel, onderwijs, gezondheidszorg, sport (gymzaal en buitenspeelruimtes) en zelfs woongebouwen. Voor nog meer inspiratie, welzijn, veiligheid, prestaties en rendement op investering.

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.