Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gerflor saint-paul-trois-chateaux

Produceren met minimalisering van onze voetafdruk

Een cruciale fase in de levenscyclus van een product vanuit milieuperspectief is de productie. In de loop der jaren hebben wij onze productiefaciliteiten geëvolueerd om de CO2-voetafdruk van onze vestigingen te beperken.

Wat is onze strategie? Lokale productie ontwikkelen om het transport te beperken, het energieverbruik van onze fabrieken te verminderen en ze te laten certificeren om hun continue werking te verbeteren.

Sustainability

Bevordering van lokale productie

Met het label "Made In France" is Gerflor sterk geworteld in Frankrijk. Door zoveel mogelijk op lokale schaal te werken, beperken we onze CO2-impact in verband met transport. Daarom zijn de volgende fabrieken in Frankrijk gevestigd:

 • 6 fabrieken, op een totaal van 19
 • 1.900 werknemers, op een totaal van 4.000
 • 2 logistieke platforms
 • 2 R&D-centra
 • 1 geïntegreerde ontwerpstudio
gerflor-slider-production.jpg

Vermindering van het energieverbruik van onze fabrieken

In de afgelopen jaren hebben wij het energieverbruik van onze productielocaties aanzienlijk verminderd door aan verschillende competenties te werken:

 • Meer energie-efficiënte industriële verwarmings- en koelinstallaties in al onze Franse fabrieken (Tarare, Saint-Paul-Trois-Châteaux, Grillon). Zo heeft het gebruik van gesloten koelsystemen aanzienlijk bijgedragen tot de daling van het waterverbruik in deze fabrieken: van 1,5 miljoen m3 per jaar tot 0,25 miljoen sinds 2000!
 • Productielijnen die minder energie verbruiken, waarbij de beste technieken voor het optimaliseren van de energie-efficiëntie worden toegepast. Zo heeft de nieuwe "2-meter" walsenlijn in onze fabriek in Saint-Paul-Trois-Châteaux het mogelijk gemaakt het verbruik met 30% te verminderen.
 • De overgang naar 100% groene stroom, gecertificeerd in al onze fabrieken die op waterkracht werken. 
 • Steeds meer elektrische voertuigen in plaats van dieselvrachtwagens. Zo werden in 2019 alle dieselopleggers voor de behandeling vervangen door elektrische trekkers in onze fabriek in Saint-Paul-Trois-Châteaux en in Tarare zijn alle behandelingsvoertuigen sinds 2022 elektrisch.
Gerflor - production

Op weg naar steeds toonaangevender systemen

Over hetalgemeen hebben wij voor onze fabrieken een ethisch beleid van voortdurende operationele verbetering ingevoerd. Daarom zijn al onze vestigingen gecertificeerd met:

 • ISO 9001 voor kwaliteit
 • ISO 14001 voor milieu
 • ISO 50001 voor energie

Onze acties zijn vooral gericht op comfortabele werkomstandigheden voor onze werknemers in de fabriek, met:

 • Geoptimaliseerde akoestische prestaties voor alle nieuwe industriële projecten: De nieuwe productielijn van onze fabriek in Tarare is bijvoorbeeld uitgerust met de nieuwste technologieën op het gebied van geluidsisolatie.
 • Nieuwe vervangde systemen voor de behandeling van rookgassen om een minimale impact te garanderen.
gerflor-slider-production.jpg

Andere fasen in de levenscyclus van onze producten

Strenge productcertificeringen en -labels

Dankzij ons beleid inzake duurzame ontwikkeling hebben wij reeds strenge productcertificaten en -labels verkregen. Deze normen erkennen onze inspanningen op het gebied van: 

 • duurzaamheid van de vloerbedekking: UPEC A+ 
 • duurzame ontwikkeling:  Cradle to Cradle 
 • vermindering van vervuilende uitstoot:  Blue Angel, M1, A+, floor score 

Onze producten dragen ook bij tot het behalen van milieunormen voor gebouwen: LEED, HQE 

Lees meer
two-columns-media-normes.jpg
Gerflor staat klaar voor u
Service

Hebt u een vraag of advies nodig over een project? Neem dan contact op met Gerflor voor klantspecifieke ondersteuning. 

Neem contact op
service

Meer over Gerflor

Al meer dan 80 jaar ontwerpt, produceert en verkoopt de Gerflor Groep innovatieve, decoratieve en milieuvriendelijke oplossingen voor vinyl en LVT-vloeren, linoleum, wandbekleding en toegankelijkheid, veiligheidsvloeren, antistatische vloeren van installatie tot afwerking voor professionals en particulieren.

Een assortiment dat voldoet aan de specifieke eisen van elke markttoepassing: commercieel, onderwijs, gezondheidszorg, sport (gymzaal en buitenspeelruimtes) en zelfs woongebouwen. Voor nog meer inspiratie, welzijn, veiligheid, prestaties en rendement op investering.

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.