Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
gerflor-img-environnement_2.jpg

we care / we act: maak ontwerpkeuzes voor een duurzame toekomst

Ons permanente doel is om de ecologische voetafdruk van onze producten bij elke stap van hun levenscyclus te verminderen. Onze ingenieurs volgen een gestructureerde eco-ontwerpaanpak en streven naar maximale circulariteit.

Sustainability

CO2-voetafdruk

Alle Gerflor producten ondergaan een gedetailleerde levenscyclusanalyse. Voor alle Creation-producten zijn door derden geverifieerde EPD's beschikbaar. Onze LVT-fabriek werkt op 100% hernieuwbare elektriciteit en is ontworpen om het energieverbruik te verminderen dankzij een gepatenteerd zwaartekrachtproces. Gerflor's Creation producten worden geproduceerd in ISO 14001 (milieu) en ISO 50001 (energie) gecertificeerde fabrieken.

gerflor-sites-production-europe.jpg

Circulariteit

Vinyl is 100% recycleerbaar, dus of het nu gaat om installatieafval en/of afgedankte producten, vinyl is een duurzaam product.
Teruggewonnen producten kunnen zorgvuldig worden gescreend voordat ze worden omgezet in nieuwe grondstoffen en hergebruikt in nieuwe vloeren.

Wij bevelen waar mogelijk lijmvrije vloeroplossingen aan: die maken recycling gemakkelijker en veel efficiënter.

De Creation-producten hebben een hoog gerecycled gehalte. Gerecycled vinyl heeft een tot 17 keer lagere koolstofvoetafdruk dan nieuw materiaal.
Al onze gerecyclede materialen worden streng gecontroleerd en zijn REACH-conform.

gerflor-recyclage-creation_1.jpg

Gezondheid en veiligheid

Miljoenen mensen lopen elke dag over onze vloeren, of het nu in hun huis, school, kantoor of openbaar gebouw is. Gerflor neemt haar verantwoordelijkheid voor de gezondheid en veiligheid van mensen zeer serieus.
Wij stellen voor elk product de hoogste eisen op het gebied van ingrediënten, kwaliteit en hygiëne.
Creation is 100% REACH-conform, vrij van ftalaten* en formaldehyde. Het biedt de beste binnenluchtkwaliteit in zijn klasse, met TVOC onder 10 microgram/m3, 100 keer lager dan de wettelijke vereisten. 
Onze oppervlaktebehandeling garandeert jaar na jaar optimale hygiëne.

*exclusief gerecycled materiaal.

Gerflor saint-paul-trois-chateaux
2025.jpg

Meer over de nieuwe Creation LVT collectie

Gerflor zet zich in voor het milieu
we care / we act

De teams van Gerflor hebben klanten en het milieu altijd centraal gesteld.
Onze vloerbedekkingen, wandoplossingen en afwerkingselementen zijn ontworpen om zo lang mogelijk mee te gaan, het leven van de gebruikers te vergemakkelijken en hun gezondheid te beschermen. Ze zijn ook milieuvriendelijk, zowel in de manier waarop ze zijn ontworpen als in de opties die beschikbaar zijn aan het einde van hun levensduur.

Ontdek onze beloften
gerflor-img-environnement.jpg
Gerflor staat klaar voor u
Service

Hebt u een vraag of advies nodig over een project? Neem dan contact op met Gerflor voor klantspecifieke ondersteuning. 

Neem contact op
service

Meer over Gerflor

Al meer dan 80 jaar ontwerpt, produceert en verkoopt de Gerflor Groep innovatieve, decoratieve en milieuvriendelijke oplossingen voor vinyl en LVT-vloeren, linoleum, wandbekleding en toegankelijkheid, veiligheidsvloeren, antistatische vloeren van installatie tot afwerking voor professionals en particulieren.

Een assortiment dat voldoet aan de specifieke eisen van elke markttoepassing: commercieel, onderwijs, gezondheidszorg, sport (gymzaal en buitenspeelruimtes) en zelfs woongebouwen. Voor nog meer inspiratie, welzijn, veiligheid, prestaties en rendement op investering.

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.