Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Albert Schweitzerziekenhuis Dordrecht - Gerflor Benelux
Albert Schweitzerziekenhuis Dordrecht - Gerflor Benelux
Albert Schweitzerziekenhuis Dordrecht - Gerflor Benelux
Albert Schweitzerziekenhuis Dordrecht - Gerflor Benelux

Albert Schweitzer Ziekenhuis

Type
Gezondheidszorg
Place
Dordwijk, Nederland
Project type
Nieuwbouw en renovatie
Products
Mipolam Accord EL7 en SPM-wandbescherming

Albert Schweitzer Ziekenhuis vernieuwt operatiekamers

Jaarlijks onderzoekt het weekblad Elsevier welke ziekenhuizen de meest patiëntgerichte, veilige en effectieve medische zorg bieden. Het Albert Schweitzer ziekenhuis behaalt in 2011 de hoogste score; het is nummer één van Nederland in het onderzoek* ‘De Beste Ziekenhuizen’. (* in samenwerking met bureau SIRM, gepubliceerd in Elsevier, editie 22 oktober 2011.)

Het Albert Schweitzer ziekenhuis bestaat sinds 1 januari 1999, toen het Drechtsteden Ziekenhuis (Dordrecht/Zwijndrecht) en het Merwede­ ziekenhuis (Dordrecht/Sliedrecht) fuseerden. Met vier locaties en twee buitenpoli’s is het Albert Schweitzer ziekenhuis dé zorgpartner voor inwoners van de regio Zuid­Holland zuid; er wordt complexe en topklinische zorg geboden. De locatie Dordwijk in Dordrecht is het grootste centrum van het ziekenhuis. Bijna alle medische specialismen zijn er aanwezig.

Nadat in het voorjaar van 2011 de nieuwbouw op locatie Dordwijk officieel werd geopend, startte de renovatie van de bestaande bouw van locatie Dordwijk. Tijdens de renovatie, die in fasen tot 2018 wordt uitgevoerd, worden de bestaande en nieuwe bouw op elkaar aangesloten. Onderdeel van het plan is een volledige renovatie van de acht operatiekamers (ok’s) en de omliggende ruimten. De ok’s zijn inmiddels allemaal gereed.

Albert Schweitzerziekenhuis koos: Mipolam Accord EL 7 en SPM­-wandbekleding

Michiel van Rees is projectleider en bouw­ coördinator bij het Albert Schweitzer zieken­huis, een functie die hij deelt met meerdere collega’s. Als spin in het web is Michiel betrok­ ken bij diverse verbouwprojecten op de diverse zorglocaties van het ziekenhuis. Hij noemt Gerflor ‘ons huismerk’. “Het was eigenlijk klip en klaar dat we voor de nieuwe ok’s voor Gerflor zouden kiezen. We zijn tevreden en het product voldoet aan alle normen.”

Kleurige ok met Dordts thema

Architect Rob Kanbier van architectenbu­reau KuiperCompagnons benoemde in een zogenaamd beeldkwaliteitplan de centrale uitgangspunten voor de renovatie van het ziekenhuis. Voor de ok’s kwam hij met een bijzonder en onderscheidend ontwerp, waarbij net als in de rest van het ziekenhuis typisch Dordtse thema’s en kleuren zijn verwerkt. Michiel van Rees: “Nergens in Nederland zie je zo’n kleurige en aansprekende ok. De wanden zijn deels voorzien van een warme houtprint en aan één zijde is een enorme fotowand gerealiseerd, met een afmeting van vijf bij drie meter. Hier zijn beelden uit de oude binnenstad van Dordrecht verwerkt. Een ok moet uiteraard steriel en hygiënisch zijn, maar in onze visie hoeft het er niet wit en kaal uit te zien. Er werken de hele dag mensen, de ruimte mag best sfeer hebben.”

Gebruikte producten:

Albert Schweitzerziekenhuis Dordrecht - Gerflor Benelux
Albert Schweitzerziekenhuis Dordrecht - Gerflor Benelux
Albert Schweitzerziekenhuis Dordrecht - Gerflor Benelux
Albert Schweitzerziekenhuis Dordrecht - Gerflor Benelux

Optimale elektrische geleiding

Het ok­-team van het Albert Schweitzerzieken­ huis was nauw betrokken bij het ontwerp en de inrichting van de nieuwe ok’s, en is laaiend enthousiast over het eindresultaat. Ook de beheerder van de elektriciteit maakt deel uit van het bouwteam. De gekozen vloer voldoet aan de klasse 3­ normering, de hoogste klasse. Daarmee is een optimale elektrische geleiding gegarandeerd, een must in ok’s.

‘SPM­fotowanden zijn huzarenstukjes’

Adrie Jansen begeleidde het project vanuit Gerflor: “Heel bijzonder is de wijze waarop we de vloeren en wanden aaneen hebben gesloten, middels thermisch lassen met een lasdraad. Die is in tegenstelling tot andere lastechnieken niet te verwijderen en dus zeer sterk. Meijers Projectvloeren uit Rotterdam heeft deze klus perfect geklaard. Er is zelfs op zondagen aan de vloeren gewerkt. Ook de fotowanden zijn huzarenstukjes. Op de achterzijde van onze SPM­-wandplaten zijn de gedigitaliseerde foto’s door een gespeciali­seerd signingbedrijf geprint. Het resultaat is heel bijzonder!”

De pluspunten volgens het Albert Schweitzerziekenhuis

  • Mipolam Accord EL 7 voldoet aan de hoogste norm, klasse 3
  • Waterdicht en hygiënisch
  • Eenvoudig in dagelijks onderhoud
  • Sterk en duurzaam
  • Mooie uitstraling

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.