Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Basisschool Kleinerf - Gerflor Benelux
Basisschool Kleinerf - Gerflor Benelux
Basisschool Kleinerf - Gerflor Benelux

Basisschool de Kleinerf

Type
Onderwijs
Place
De Mortel, Nederland
Project type
Nieuwbouw
Size
2000m²
Products
Taralay Premium

Basisschool Kleinerf kiest voor onderhoudsvrije vloer

Basisschool Kleinerf in het Brabantse dorp De Mortel (nabij Helmond) maakt deel uit van Kindcentrum Kleinerf, waartoe ook een peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang behoren. Het Kindcentrum is sinds begin 2014 gevestigd in de multifunctionele accommodatie ‘De Sprank’.

Hart van het dorp

Het nieuwe gebouw vormt letterlijk en figuurlijk het hart van het kerkdorp. In ‘De Sprank’ zijn niet alleen de school en kindcentrum, maar ook een buurthuis, bibliotheek, sportzaal en gezondheidscentrum gehuisvest. Het vormt tevens de thuisbasis voor verschillende verenigingen. Om de bouw te realiseren en begeleiden, werd een gezamenlijke stuurgroep gevormd die overleg voerde met onder meer architect en leveranciers. “Iedereen heeft zijn plekje hier gevonden en dat zorgt voor een heel dynamische omgeving”, aldus Sraar Berkens, directeur van basisschool Kleinerf.

Warm welkom

Wie het gebouw betreedt, wacht een warm welkom. Frisse groen-, geel- en oranjetinten voeren de boventoon, zonder overheersend aanwezig te zijn. Interbase Project Stoffering uit Beek en Donk werd gevraagd om de vloerbedekking in het gebouw te installeren. Welk vloertype het moest worden, was reeds in het bestek opgenomen. Jan Rooijakkers, eigenaar van Interbase, bracht desondanks een ander advies uit. “De stuurgroep sprak nadrukkelijk de wens uit dat er een onderhoudsvriendelijke vloer moest komen. Een vloer die je niet hoeft te polymeren, met alle praktische overlast van dien. Daarop adviseerden wij om te kiezen voor Taralay Premium, een pvc-vloer van Gerflor.” Dankzij een speciale oppervlaktebehandeling is het niet nodig om deze vloer eens in de zoveel tijd te voorzien van een nieuwe beschermlaag, de vloer blijft gedurende de gehele levensduur beschermd. Dat argument gaf de doorslag. Jan Rooijakkers: “Het is uiteindelijk ook gunstiger voor de exploitatie, dat is een eenvoudige rekensom.”

Basisschool Kleinerf - Gerflor Benelux
Basisschool Kleinerf - Gerflor Benelux
Basisschool Kleinerf - Gerflor Benelux

Onderhoud

De architect werkte een kleurenplan uit, op basis waarvan de dessins en kleuren van de vloeren werden gekozen. De hele accommodatie is voorzien van Taralay Premium; in totaal is er zo’n 2000 m2 geïnstalleerd, aldus Interbase. Het resultaat mag er zijn, hoewel de school in de eerste weken toch niet erg gelukkig was met de vloer. De vloer was lastig in onderhoud, zo gaf men aan. Wat was er aan de hand? Jan Rooijakkers: “Het bleek dat er met allerlei schoonmaakmiddelen werd gewerkt en dat is juist níet de bedoeling. Reinigen met water is echt voldoende, mits een machine met de juiste schijven wordt gebruikt.” Het misverstand is inmiddels uit de wereld; de vloer ziet er na een eenvoudige schoonmaakbeurt met water weer spic en span uit.

Fris en kleurrijk

Schooldirecteur Sraar Berkens is erg blij met het nieuwe gebouw en de frisse uitstraling. “In het ontwerp is uitgegaan van de seizoenen en dat is vertaald naar groen-, geel- en oranjetinten. Dit is in het hele concept doorgevoerd; de kinderen beginnen met groen, de lente. De kleurenrange eindigt met de winter in de grote zaal van de MFA. Het oogt kleurrijk en transparant, precies zoals we willen zijn.”

Op de vloer: Taralay Premium.

Kleuren in de klaslokalen: Padang (nr. 4513), Amazonas (nr. 8577), Guinea (nr. 4015), Goias (nr. 8157) en Ipanema (nr. 8269).

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.