Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sporthal Bornhem - Recreation 60
Sporthal Bornhem - Recreation 60

Tijdelijke sporthal Bornem

Client
Gemeente Bornem
Type
Sportfaciliteiten
Place
Bornem, België
Project type
Renovatie
Size
900m²
Products
Recreation 60

Bornem kiest herbruikbare Gerflor-vloer voor tijdelijke sportzaal

Tijdens de verbouwingswerken aan Cultuurcentrum Ter Dilft, in Bornem, moesten de sporters terechtkunnen in een voorlopige sportzaal. Projectinrichter Waumans stelde een mooie bedrijfshal ter beschikking en installeerde een elegante Gerflor-sportvloer voor recreatiesporten en vrijetijdsactiviteiten.

Een tijdelijk alternatief

Het Bornemse Cultuurcentrum Ter Dilft wordt momenteel grondig verbouwd tot een open en dynamisch huis in een multifunctionele en duurzame nieuwbouw, die eind 2017 klaar zal zijn. Ook de sporthal in het Centrum gaat tegen de vlakte en dus zocht de gemeente Bornem een tijdelijk alternatief voor de lokale sportclubs.

De firma Waumans beschikt in Reedonk over een lege bedrijfshal van 1400 m2, die ze voor twee jaar aan de gemeente verhuurt. “Op de gepolijste betonvloer hebben wij een sportvloer van 900 m2 aangelegd, met terreinen voor bad­ minton, volleybal en minivoetbal”, vertelt André Waumans. “De overblijvende oppervlakte dient voor sanitair, kleedkamers en technische ruim­ tes, allemaal in containers.”

Zowel de projectinrichter als de sportclubs zijn bijzonder opgetogen met de schitterende uitstraling van het parketmotief dat voor de sportvloer werd gekozen. “Indoor sport­ terreinen krijgen meestal een uni vloer, maar wij kozen het houtmotief ‘Canadian Maple’, een echte voltreffer. De vloer oogt niet alleen heel mooi, maar is ook praktisch: stof en vuil vallen veel minder op!”, zegt André Waumans.

Sporthal Bornhem - Recreation 60
Sporthal Bornhem - Recreation 60

Daarom Gerflor Recreation 60

Dankzij de gepolijste betonvloer in de be­ drijfshal kon de sportvloer los worden gelegd. Alleen de randen zijn bevestigd met kleefband. “Gerflor Recreation 60 is de ideale keuze voor een tijdelijke sporthal”, zegt André Waumans. “Zelfs los op het beton ligt deze vloer perfect vlak. Stel je voor: de naden hoefden niet eens gelast te worden! En wanneer de voorlopige sporthal na de heropening van Ter Dilft wordt gedemonteerd, is de vloer probleemloos er­ gens anders opnieuw te gebruiken.”

“Dergelijke Gerflor-­vloeren vind je ondertus­sen in honderden sportzalen”, zegt André Waumans. “Recreation 60 is 6 mm dik en biedt de ideale demping voor recreatiesporten. Voor topsport en echte competitie is hij minder geschikt. Maar daar heeft Gerflor andere beroemde vloeren voor ontwikkeld.” Recreation 60 bestaat in acht kleuren en twee houtmotieven. Deze vloer behoort tot de P1­-klasse van de EN 14904­-norm en haalt dus een schokabsorptie tussen 25 en 35%. Bij recreatiesporten is dit ideaal om blessures te voorkomen (veiligheid). Het schokabsorberende vermogen en de vervorming van de vloer ver­ mijden bovendien onnodig energieverlies van de sporter (lopen, springen, stuitende bal, ...).

Typisch Gerflor: het onderhoud van de Recre­ation 60­ vloer blijft zeer beperkt. Meestal vol­ staat stof vegen. Klamvochtig reinigen kan als dat nodig is, maar meer onderhoud hoeft niet. Dat is bijzonder handig in een hal met deuren die rechtstreeks op de buitenwereld uitgeven.

De pluspunten volgens André Waumans:

  • Kan los worden gelegd en is geschikt voor hergebruik
  • Schitterende houtdessins
  • Veiligheid en behoud van energie van de sporter
  • Eenvoudig onderhoud

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.