Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Petrus Canisius College - Gerflor Benelux
Petrus Canisius College - Gerflor Benelux

Petrus Canisius College

Type
Onderwijs
Place
Heiloo, Nederland
Project type
Nieuwbouw
Products
Taralay Element en Taralay Premium

Duurzaam gebouwde school kiest voor Gerflor

De onderbouwleerlingen van het Petrus Canisius College (kortweg: het PCC) in Heiloo zijn in oktober 2014 verhuisd naar een gloednieuw schoolgebouw. Met het hypermoderne gebouw gaat het PCC Heiloo een nieuwe, duurzame fase in.

Het nieuwe schoolgebouw was méér dan wel- kom. Het vervangt het pand dat in de periode 1960-1964 werd gebouwd en niet meer aan de hedendaagse normen voldeed. Terwijl het PCC gebruik bleef maken van een deel van het oude complex, werd een ander deel gesloopt. Op die locatie is het nieuwe pand gerealiseerd, onder toeziend oog van de circa driehonderd scholieren en onderwijsmedewerkers!

Duurzaam

Het nieuwe schoolgebouw oogt licht en transparant, dankzij de toepassing van veel glas. Bijzonder is dat het pand geheel gasloos is (met uitzondering van het natuurkundelokaal). Het wordt verwarmd met aardwarmte en middels maar liefst 250 zonnepanelen op het dak. Daarnaast is gekozen voor veel duurzame materialen, waaronder de pvc-vloeren van Gerflor, die voor een groot deel uit gerecyclede materialen zijn geproduceerd. Master Totaal Inrichting uit Hoofddorp, adviseerde de school in het keuzetraject en verzorgde de installatie. Eric van den Brink van Master Totaal Inrichting: “We kiezen in veel projecten voor Gerflor. Het is een prettig product om mee te werken en er wordt altijd een goede technische ondersteuning geboden. De installatie in het nieuwe PCC verliep vlekkeloos, geheel volgens planning.”

Petrus Canisius College - Gerflor Benelux
Petrus Canisius College - Gerflor Benelux

Op de vloer:

  • Taralay Element Compact, kleur: Tokyo (nr. 3739)
  • Taralay Premium Compact, kleur: Quetzal uit de designlijn Costa Rica (nr. 8590)

‘School heeft natuurlijke uitstraling’

Dick Ramler, vestigingsdirecteur van PCC Heiloo, is erg te spreken over het resultaat. Zo zeer zelfs, dat het testteam van Gerflor van harte welkom was om opnamen te maken in de nieuwe school. U vindt het filmpje op Gerflor.nl of via het YouTube-kanaal van Gerflor.

Dick Ramler: “Binnen en buiten lopen in elkaar over, dankzij de ramen die tot op de grond doorlopen. Buiten ligt er gras, binnen de frisse groene Gerflor-vloer. Het draagt in hoge mate bij aan de natuurlijke en vriendelijke uitstra- ling die we voor ogen hadden. Als Sport Accent School besteden we veel aandacht aan een gezonde levensstijl, onder meer met een gezonde schoolkantine en veel bewegingsonderwijs. Ook ons schoolgebouw draagt die visie nu uit! We krijgen er veel complimenten over.”

De pluspunten volgens PCC Heiloo:

  • Frisse en vriendelijke uitstraling
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Milieuvriendelijk materiaal: 100% recyclebaar

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.