Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Deltion College - Gerflor Benelux
Deltion College - Gerflor Benelux
Deltion College - Gerflor Benelux
Deltion College - Gerflor Benelux

Deltion College

Type
Onderwijs
Place
Zwolle, Nederland
Project type
Nieuwbouw en renovatie
Size
8000m²
Products
Taralay Premium Compact

Een grootschalig onderwijsproject met een geavanceerde vloeroplossing

Het Deltion College in Zwolle heeft in 2016 een nieuwbouw van circa 63.500 m² gerealiseerd alsmede de renovatie van de bestaande gebouwen (circa 15.000 m²). Inclusief de parkeergarage, is de totale gebouwoppervlakte na uitvoering van de plannen circa 104.250 m².

Een dorp in een stad

Het nieuwe Deltion College (ongeveer 13.000 leerlingen en 1.000 personeelsleden) ziet er uit als een dorp in een stad met allemaal verschillende gebouwen. Elk cluster/groep van opleidingen heeft zijn eigen gebouw met een geheel eigen sfeer. Ze zijn met elkaar verbonden door een transparante en overdekte boulevard, het kloppend hart van Deltion. De boulevard verbindt ook andere faciliteiten: werkplekken, restaurants, sportruimtes, winkels, een theater en een informatiecentrum. Het gebouwencomplex kent onder meer een omvangrijk groendak. Boven de parkeerplaatsen en fietsstallingen bevinden zich mooi aangelegde grasvelden. Voor de vloertoepassingen is gekozen voor een aantal pakkende kleuren uit de Taralay collectie van gerflor. Elke kleur refereert aan het vakgebied binnen Deltion.

Deltion College - Gerflor Benelux
Deltion College - Gerflor Benelux
Deltion College - Gerflor Benelux
Deltion College - Gerflor Benelux

Keuze voor PVC

Margon Voor de Poort is hoofd facilitaire zaken van de campus van het Deltion College: “Het onderwijs verandert continu en sommige keuzen moet je ervaren, zoals de keuzen voor de vloeren. We hadden op veel plekken vloerbedekking liggen, maar dat werkt niet goed. Het slijt sneller, je ziet er alles op en je moet het intensiever schoonmaken. De campus was uit een aantal typen vloeren opgebouwd, waaronder de Gerflorvloer. Veel vloeren hebben we nu gefaseerd vervangen door de pvc-vloeren van Gerflor. Inmiddels vind je Gerflor in 85% van het gebouw.“

Rayonmanager Geert Nijland knikt: “Jullie hebben vooral onze vloersoort Brazilia, die ook wat dikker is en akoestisch ook erg goed werkt. Deze vloer is ook multifunctioneel inzetbaar voor de omgeving.” “Over onze initiële prijs zijn we duidelijk”, legt Geert uit, “die ligt wat hoger dan gemiddeld maar verdien je binnen een paar jaar weer uit je exploitatie terug. We merken dat er vooral bij opdrachtgevers meer vraag naar onze vloeren is, omdat ze meer vanuit de exploitatie en het gebruik gaan denken. Een aannemer wil nog wel eens kiezen voor de oplossing met de laagste initiële aankoopprijs zonder de total cost of ownership te bekijken.”

Margon: “De kwaliteit blijft al tien jaar goed en de schoonmaakkosten lopen terug. Een belangrijk argument is ook dat je de vloer niet elk jaar hoeft te strippen en in de was te zetten, zoals bij andere typen vloeren. Dat kost telkens veel energie en geld.” Geert licht toe: “De levensduur kan bij normaal gebruik een gebouw mee. Mocht de levensduur op zijn, dan nemen we hem terug en wordt hij volledig gerecycled. Dat maakt onze vloeren duurzaam.” Margon reageert: “Duurzaam is voor mij vooral de levensduur. Jullie kleurenwaaier sluit mooi aan bij de huisstijl van Deltion en de vloeren van Gerflor hebben me nog nooit in de steek gelaten. Dus dat houden we graag zo.”

De oplossing voor ruimten met intensief gebruik

  • Heterogene geperste vinyl vloerbedekking zonder toepassing van vulmiddel
  • Homogene slijtlaag van 100% zuivere PVC met ingewerkt design zorgt voor optimale duurzaamheid (hoogste slijtklasse T). 
  • Protecsol®2 oppervlaktebehandeling: hoge vlekbestendigheid, matte uitstraling versterkt het design, geen nieuwe beschermingslaag nodig tijdens de gehele levensduur
  • Compacte gekalanderde rug versterkt met een glasvezelraster 100 % recyclebaar TVOC < 10µg/m3
  • Beschikbaar in rollen, 2 meter breed

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogste

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.