Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Auto 5
Auto 5
Auto5
Auto5

Auto5

Type
Retail
Place
Châtelineau, België
Project type
Renovatie
Size
600m²
Products
GTI Uni en GTI Max

Gemakkelijk te installeren en te verplaatsen tegels, ideaal voor de Auto5 winkel in Châtelineau

Het concept van het autocentrum werd 50 jaar geleden in België geboren en is nu over de hele wereld verspreid. In België combineren de 52 Auto5-centra als enige een winkel waar u alles vindt voor de uitrusting en het onderhoud van uw voertuig, met een werkplaats voor onderhoud en reparaties. De winkels zijn erg druk en stellen hun vloeren op de proef. De winkel in Châtelineau koos daarom voor een Gerflor GTI UNI coating.

Gemak voor de klant

We hadden twee problemen," herinnert Nico Stevens, directeur Facilitair en Innovatie bij Auto5: "De vloerbedekking was versleten door jarenlang gebruik en daaronder lag een vuile betonvloer. Ten tweede was de klant zeer ontstemd over het idee dat de winkel zou sluiten voor werkzaamheden. Een goed financieel beheer kon zich een dergelijk winstverlies niet veroorloven, noch een dure renovatie. Uiteindelijk kwam Peter Decraemer van het decoratie- en inrichtingsbedrijf Dimensys met de oplossing: "Gerflor GTI UNI PVC tegels bleken in veel opzichten ideaal. In de voorafgaande tests presteerden ze aanzienlijk beter dan de concurrentie. Het goede nieuws was dat de betonnen ondergrond geen speciale voorbereiding nodig had en dat de GTI UNI-coating het mogelijk maakte de industriële loodtegels los te leggen, zonder lijm.

Door het gemak van de installatie hoefde de winkel niet te worden gesloten, waardoor bedrijfsverlies werd voorkomen, tot grote opluchting van Stevens. Het beste van alles is dat het puzzelachtige tegelontwerp het mogelijk maakte beschadigde gebieden gemakkelijk en naadloos te vervangen en de kleurzones in de winkel opnieuw in te delen.

Auto5 vroeg om een waterdichte vloerbedekking met een hoge verkeersweerstand en onderhoudsgemak. Gerflor GTI UNI tegels voldoen volledig aan deze verwachtingen dankzij een slijtlaag van 2 mm in de massa en de PUR+ oppervlaktebehandeling die reiniging met een automatische schijfschrobmachine mogelijk maakt. Bovendien zorgen de in elkaar grijpende zwaluwstaarten aan de randen van de tegels voor een perfecte afdichting.

Auto5
Auto 5
Auto 5
Auto5

De vloerbedekking:

Gerflor GTI UNI in Dark Grey 0246 op 570 m², aangevuld met kleinere oppervlakten in Red 0241, Green 0240 en GTI Max décor moucheté.

Kleurzones

Het gebruik van verschillende gekleurde zones op de vloer heeft een sterke signaalfunctie. Auto5 heeft dit begrepen en heeft in de 600 m² van de winkel in Châtelineau rode, groene en gespikkelde zones gebruikt om te contrasteren met het overheersende donkergrijs om de klanten beter te begeleiden.

Het principe is eenvoudig met Gerflor GTI UNI tegels: snel geïnstalleerd, snel verwijderd en snel verplaatst. En verkrijgbaar in zeven kleuren.

De voordelen volgens Auto5:

  • Best getest
  • Verplaatsbare tegels 
  • Gekleurde gebieden
  • Waterdicht en gemakkelijk te onderhouden
  • Geen voorbereiding van het substraat
  • Installatie zonder sluiting van de winkel

Wees als allereerste op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.