Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Oogziekenhuis Zonnestraal Amsterdam - Gerflor Benelux
Oogziekenhuis Zonnestraal Amsterdam - Gerflor Benelux
Oogziekenhuis Zonnestraal Amsterdam - Gerflor Benelux

Oogziekenhuis Zonnestraal

Type
Gezondheidszorg
Place
Amsterdam, Nederland
Project type
Nieuwbouw
Size
180m²
Products
Mipolam EL5

Gerflor richt operatiekamers Oogziekenhuis Zonnestraal in

Oogziekenhuis Zonnestraal is een zelfstandig oogziekenhuis, opgericht in 2004. Inmiddels heeft het oogziekenhuis meerdere vestigingen in Nederland. Oogziekenhuis Zonnestraal behandelt vrijwel alle oogheelkundige aandoeningen, zoals staar, een hoge oogdruk en netvliesafwijkingen door suikerziekte. Ook biedt het ziekenhuis hoogspecialistische behandelingen aan. Op 16 oktober 2012 verwelkomde Oogziekenhuis Zonnestraal de eerste patiënt in de negende vestiging, in Amsterdam Zuidoost. De vestiging in Amsterdam werkt nauw samen met het AMC te Amsterdam. Nadat de klinieken in Amersfoort en Emmen recent hun operatiekamers lieten inrichten met wandbekleding en vloeren van Gerflor, werd ook voor de twee ok’s in de nieuwe vestiging te Amsterdam gekozen voor Gerflor.

Oogkliniek Zonnestraal koos: Mipolam Elegance EL 5 en SPM-wandbekleding

Het nieuwe oogziekenhuis in Amsterdam is gevestigd in een bestaand pand, aan de Hettenheuvelweg in Amsterdam Zuidoost. De architect koos voor de operatiekamers voor Gerflor vloer- en wandbekleding. Uitvoerende partij Telstar – gespecialiseerd in cleanroomtechniek – besteedde de installatie van de vloeren en wanden uit aan Klift Roest Wonen te Doorn, gespecialiseerd in elektrisch geleidende vloeren en één van de bedrijven die door Gerflor gecertificeerd is voor de installatie.

Uiterste precisie

Michel de Groodt begeleidde het project vanuit Gerflor: “Klift Roest Wonen heeft deze klus perfect geklaard. De medewerkers geven blijk van liefde voor hun vak. Ze werken met uiterste precisie en zijn zeer kritisch op zichzelf. En dat garandeert een optimaal eindresultaat.”

Oogziekenhuis Zonnestraal Amsterdam - Gerflor Benelux
Oogziekenhuis Zonnestraal Amsterdam - Gerflor Benelux

Gecertificeerd voor montage klasse 3-vloeren

Joan van der Klift: “Het ziekenhuis is gehuisvest in een bestaand pand. Er zijn twee compleet nieuwe ok’s opgebouwd. De vloer voldoet aan de klasse 3-normering, de hoogste klasse. Daarmee is een optimale elektrische geleiding gegarandeerd, een must in ok’s. Om met dit product te mogen werken, volgen we gespecialiseerde cursussen. Er zijn slechts enkele bedrijven in Nederland gecertificeerd. Ieder detail luistert namelijk nauw. Zo zijn er twee manieren om de hoeken van de wanden af te werken. Je kunt ze voorvormen of ter plaatse lassen en monteren. Wij kozen voor het laatste; thermisch lassen met een lasdraad. Die is niet te verwijderen en zeer sterk.

De pluspunten voor Oogziekenhuis Zonnestraal

  • Waterdicht en hygiënisch
  • Eenvoudig in dagelijks onderhoud
  • Sterk en duurzaam
  • Mooie uitstraling

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.