Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
GGz Breburg
GGz Breburg

GGZ Breburg

Type
Gezondheidszorg
Place
Breda, Nederland
Project type
Nieuwbouw
Size
5000m²
Products
Taralay Impression

GGZ Breburg nog steeds tevreden over Gerflor-vloeren

GGZ Breburg is een specialistische instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Midden- en West-Brabant. Op één van de grotere woonlocaties in Breda werden de Gerflor-vloeren geïnstalleerd. Hoe zien de vloeren er zeven jaar later uit? Is GGz Breburg tevreden over de uitstraling en het onderhoud?

In de locatie aan de Poolseweg is sinds 2010 het Centrum Jeugd van GGz Breburg gehuisvest. Het Centrum Jeugd biedt hulp aan kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar met psychiatrische problemen. Dat gebeurt zowel poliklinisch als in dagbehandeling en in het uiterste geval door een volledige opname (waarvoor 48 plaatsen beschikbaar zijn).

’Er wordt intensief geleefd’

Het drie verdiepingen hoge gebouw werd een geheel nieuw opgeleverd. Voor de vloeren werd gekozen voor pvc-vloeren Gerflor. Daarbij speelden de uitstraling, geluidisolerende eigenschappen en ook het onderhoud een belangrijke rol. Erik de Bont, facilitair medewerker bij GGZ Breburg: “Ons pand bestaat eigenlijk uit twee gebouwen; het behandelgebouw en de kliniek. De ruimten zijn vrij kaal, er hangen geen overgordijnen. Dat de vloeren geluidsisolerende eigenschappen hebben, is daarom wel van belang. Met name in de kliniek wordt zeer intensief geleefd en gewoond. Dat laat inmiddels wel wat sporen na op de vloer.”

Eenvoudig onderhoud

“Het dagelijks onderhoud van de vloeren is eenvoudig. Het schoonmaakbedrijf dat alle schoonmaakwerkzaamheden voor ons verricht, zorgt ervoor dat de vloeren elke dag worden gewist”, vertelt De Bont. “Daarnaast wordt er twee keer per week licht vochtig gedweild. Twee keer per jaar vindt er een intensieve schoonmaakbeurt plaats. De keuze voor ons meubilair blijkt achteraf namelijk niet zo’n gelukkige combinatie; de rvs frames van de stoelen zorgen voor streepvorming. Dat is wel zonde. Dat er geen groot onderhoud nodig is en er geen nieuwe beschermlaag hoeft te worden aangebracht, is een pluspunt van de vloer. Al met al ben ik tevreden.”

GGz Breburg
GGz Breburg

Gerflor, for a homy atmosphere

Gerflor draagt bij aan een sfeervolle woon- en zorgomgeving. Met voor iedere ruimte – van woonruimten en gangen tot bijvoorbeeld fysio en recreatieruimte – een totaalpakket voor vloeren en wanden. Sfeervol, comfortabel en ook veilig, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk: Gerflor voldoet aan de allerhoogste eisen. Bewoners, bezoekers en verzorgers zullen het bevestigen. Gerflor biedt u álle power die u zoekt.

Over Taralay Impression

  • Gemakkelijk en goedkoop in onderhoud
  • Zeer bestendig tegen vlek- en streepvorming dankzij de oppervlaktebehandeling Protecsol®.
  • De indrukweerstand is groot, het loopcomfort is hoog.
  • Geluiddempende eigenschappen (18dB).
  • 100% recyclebaar

De pluspunten volgens GGZ Breburg:

  • Huiselijke uitstraling
  • Geluiddempend
  • Eenvoudig in onderhoud, goed schoon te maken
     

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogste

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.