Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Basisschool de Meander - Gerflor Benelux
Basisschool de Meander - Gerflor Benelux
Basisschool de Meander - Gerflor Benelux
Basisschool de Meander - Gerflor Benelux

Basisschool de Meander

Type
Onderwijs
Place
Ootmarsum, Nederland
Project type
Nieuwbouw
Products
Taralay Premium Comfort

‘Na tien jaar zijn we nog steeds zeer tevreden over onze vloer’

Basisschool De Meander is gelegen in het Twentse stadje Ootmarsum. De Meander, is afgeleid van meanderen; het zich bochtig door het landschap slingeren. Dit is een verwijzing naar de vele beekjes rondom Ootmarsum. Deze beekjes vinden hun oorsprong bij de vele bronnen in het nabijgelegen natuurgebied het Springendal. De Meander maakt deel uit van atol. Dit is een onderwijsgemeenschap en heeft de volgende visie: ''Wij willen van elkaar leren en kennis delen. Elkaars kwaliteiten en talenten willen wij versterken en samen groeien in onderwijs.'' In 2004 betrok brede school een nieuw gebouw. In het hele pand werd een pvc-vloer van Gerflor geïnstalleerd, voorzien van de unieke oppervlaktebehandeling Protecsol®. Tien jaar later is de schoolleiding nog altijd blij met die keuze.

Hoge prestaties

Huub van der Wal is directeur van de Meander en nog drie andere basisscholen, die allen deel uitmaken van de stichting Konot. Van der Wal was in 2004 niet betrokken bij de nieuwbouw van de Meander, maar stond de afgelopen jaren in andere nieuwbouw- en verbouwprojecten wel meermalen voor de keuze van de vloerbedekking. Momenteel is hij bezig met de voorbereidingen van de renovatie van één van de vier scholen die onder zijn leiding vallen; uiterlijk in 2015 moet het betreffende schoolgebouw voorzien zijn van een nieuwe vloer.

Dat het een Gerflor-vloer wordt, staat volgens Huub van der Wal eigenlijk al vast. “De vloer in De Meander houdt zich na tien jaar intensief gebruik nog steeds zeer goed, we zijn er erg tevreden over. Inmiddels zijn al meer scholen van onze stichting voorzien van een Gerflor-vloer, dus we kunnen een prima vergelijking maken. Gerflor komt duidelijk als beste naar voren.”

Eenvoudig onderhoud

Het enthousiasme van Huub van der Wal komt vooral voort uit het eenvoudige onderhoud van de vloer. “Het vergt niet veel inspanning, we volgen hierin keurig de tips van Gerflor. Bovendien is het niet nodig om de vloer geregeld in de was te zetten, de Protecsol-beschermlaag is duurzaam en behoudt zijn werking. Andere vloeren vragen wél minimaal eens per jaar of nog vaker om groot onderhoud. Dat kost veel geld en is niet erg praktisch: alles moet dan uit- en weer ingeruimd worden. Dat blijft ons dankzij de Gerflor-vloer bespaard!”

Basisschool de Meander - Gerflor Benelux
Basisschool de Meander - Gerflor Benelux

Positieve ervaringen

Niet alleen het eenvoudige onderhoud is een belangrijk argument voor de schooldirectie. Ook de duurzaamheid en kwaliteit van de vloer spelen een belangrijke rol. “Zeker in het onderwijs is dit van belang”, licht Van der Wal toe. “De vloeren moeten lange tijd meegaan, zonder dat dat afbreuk doet aan de kwaliteit. Andere vloeren laten in de loop der tijd strepen en slijtageplekken zien, de Gerflor-vloer is aantoonbaar sterker en minder schadegevoelig. Al deze positieve ervaringen nemen we mee in onze besluitvorming. Rest ons eigenlijk alleen nog om een passende kleur te kiezen!”

De pluspunten volgens De Meander, Ootmarsum

 • Eenvoudig in dagelijks onderhoud.
 • Gunstige exploitatiekosten; jaarlijkse onderhoudsbeurten zijn overbodig.
 • Sterk en niet schadegevoelig.
 • Duurzaam; geschikt voor jarenlang intensief gebruik.

Vernieuwd! Gerflor Protecsol® oppervlaktebehandeling

De oppervlaktebehandeling Protecsol® is ontwikkeld en gepatenteerd door Gerflor. Gerflor blijft voortdurend innoveren; de Protecsol® oppervlaktebehandeling is recent op diverse punten geoptimaliseerd. Protecsol® heeft nu een nog mattere uitstraling; geen opvallende glanslaag!

De voordelen van Protecsol®:

 • Dankzij Protecsol® is de toplaag kras- en vuilwerend. Dit voorkomt bijvoorbeeld krassen onder de stoelen door zand en ander vuil.
 • Er is géén polymeer- of andere waslaag nodig na installatie. De vloer kan direct belopen worden.
 • ‘Groot onderhoud’ is niet nodig. Protecsol® behoudt gedurende de hele economische levensduur de beschermende werking, dus er is géén polymeer- of andere waslaag nodig.
 • Eenvoudig in dagelijks onderhoud met behulp van een neutraal reinigingsmiddel.
 • Aanzienlijke besparing op onderhoudskosten. • De attractieve uitstraling van de vloerbedekking blijft behouden.
 • Duurzaam: het milieu wordt ontlast dankzij een verminderd verbruik van water en chemische reinigingsmiddelen.
 • Brandklasse Bfl-s1

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.