Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Krachthonk ADO Den Haag - Gerflor Sportvloeren
Krachthonk ADO Den Haag - Gerflor Sportvloeren

Krachthonk ADO Den Haag

Type
Sportfaciliteiten
Place
Den Haag, Netherlands
Project type
Nieuwbouw
Products
Tarafex Multi-Use

Profvoetballers ADO Den Haag trainen op Gerflor sportvloer

Het Zuiderpark Stadion was sinds 1925 de thuisbasis van ADO Den Haag. In 2007 verhuisde de betaaldvoetbalclub naar een nieuw stadion, maar er werd nog steeds op het Zuiderpark getraind. Problemen met de grasmat aldaar zorgden er echter voor dat de club onlangs eerder dan gepland volledig naar het Kyocera Stadion is verhuisd. Dat betekende onder meer dat er in korte tijd een nieuw ‘krachthonk’ moest worden ingericht.

Vloer met veerkracht

Onder druk van krappe budgetten werd voor de trainingsruimte in het Kyocera Stadion een epoxy-gietvloer in het bestek opgenomen. Niet geschikt voor topsport, zo oordeelde onder meer Edwin Coret, sportfysiotherapeut en manager medische zaken bij ADO Den Haag, met bijval van onder meer leveranciers van fitnessapparatuur. Mede dankzij de tussenkomst van Harold Karreman, projectleider bij Projectstoffering Leiden, is de ruimte tóch voorzien van de meest optimale sportvloer: een Taraflex-sportvloer van Gerflor. En daar zijn Edwin Coret en de ADO Den Haag spelers héél blij mee.

Harold Karreman van Projectstoffering Leiden draagt ADO Den Haag een zeer warm hart toe. Zowel als voetbalsupporter als in de businessclub is hij graag van de partij. Toen hij hoorde van de verhuisplannen, ging hij direct in gesprek om ervoor te zorgen dat de trainingsruimte wel een geschikte vloer zou krijgen. Met succes; tussen kerst en de jaarwisseling in 2013/2014 is een Taraflex-sportvloer geïnstalleerd. Edwin Coret is er zeer over te spreken. “Vooraf wensten we een vloer zoals we nu hebben, dus ik ben méér dan tevreden. Dit is de vloer die elke sporter onder zich wil hebben. Als je dynamisch bezig bent, moet een vloer namelijk echt voldoen aan hoge eisen. Springen, rennen: de vloer moet voldoende veerkracht hebben om dit op te vangen.”

De indoor trainingsruimte is ingericht tot een multifunctionele ruimte, waar vanalles wordt gedaan: krachttraining, zowel met losse gewichten als met apparatuur, powertraining, sprongtraining, stabiliteitstraining en cardiotraining (leuk detail: met de apparatuur wordt ook groene stroom opgewekt!). Edwin: “Alle facetten die je als profvoetballer nodig hebt! De trainingen worden ondersteund met audiovisuele middelen. Zo filmen we trainingen en vertonen we films van anderen. Ik train hier met de geblesseerde voetballers, de overige spelers trainen er onder leiding van een fysiek trainer, eens per week aangevuld met een bokstrainer.”

Krachthonk ADO Den Haag - Gerflor Sportvloeren
Krachthonk ADO Den Haag - Gerflor Sportvloeren
Krachthonk ADO Den Haag - Gerflor Sportvloeren

Op de vloer: Taraflex Multi-Use 5.0 Kleur: Blue (nr. 6430)

Blikvanger

Kritische noten heeft Edwin Coret niet, de Taraflex-sportvloer voldoet ruimschoots aan alle technische eisen. En is bovendien een echte blikvanger. “Zeker nu alles net nieuw is, komt iedereen graag een kijkje nemen. Het blauw valt meteen op, we krijgen veel positieve reacties. We zijn er echt erg blij mee!”

De pluspunten volgens ADO Den Haag

  • Voldoet aan hoogste eisen ten aanzien van onder meer veerkracht
  • Eenvoudig schoon te maken
  • Mooie uitstraling

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.