Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Provinciehuis Drenthe - Gerflor Benelux
Prvinciehuis Drenthe Header

Provinciehuis Drenthe

Type
Kantoren / Overheid
Place
Assen, Nederland
Project type
Renovatie
Size
150m²
Products
Attraction®

Provinciehuis Drenthe onder werktijd voorzien van Gerflorvloer

In 2011 onderging het Provinciehuis Drenthe in Assen een ingrijpende renovatie. De gangen in het souterrain, waarin onder meer de postkamer en opslagruimten van de provincie zijn gevestigd, maakte destijds geen deel uit van het renovatieplan, maar werden later alsnog toegevoegd. Inmiddels is ook het souterrain opgeknapt; in twee fasen zijn gangen en werkruimten voorzien van een kleurige Gerflor-vloer.

Een hoognodige opknapbeurt

In het souterrain van het provinciehuis bevindt zich ‘het logistieke hart’ van de provinciale organisatie. De postkamer en docuruimte zijn er gevestigd, evenals technische ruimten, de technische dienst en de spoelkeuken. Ook zijn er alle materialen opgeslagen. In de ruimten lagen oude vinyl vloertegels. Bouw- & huisvestingscoördinator Gerben Bernardus vertelt: “Dat was een sterke vloer, daterend uit de jaren ’70. De sfeer was echter kil, door het vele grijs, wit en het koude licht. Bovendien was de vloer tijdens de renovatie in 2011 op sommige plaatsen beschadigd, door het aanbrengen van brandscheidingen. Kortom: tijd voor een opknapbeurt.”

Bestand tegen zware belasting

Om geen hoge kosten te hoeven maken voor het verwijderen van de oude vloer en het egaliseren van de ondergrond, werd onderzocht of de bestaande vloerbedekking als ondervloer behouden kon blijven. Een tweede criterium dat meewoog, was dat de nieuwe vloer onder werktijd geïnstalleerd moest worden. Een tijdelijke verhuizing of sluiting van de afdeling was namelijk niet haalbaar. Het derde criterium betrof het onderhoud: de provincie zocht naar een onderhoudsvriendelijke vloer. Vierde criterium: de vloer moet bestand zijn tegen zware belasting, omdat er in het souterrain met zware palletwagens wordt gereden.

Provinciehuis Drenthe - Gerflor Benelux
Provinciehuis Drenthe - Gerflor Benelux

Op de vloer: Attraction®, kleur: Gerbera (nr 0218) en Sunflower (nr 0284)

Zwevend gelegd

Marcel Ernens van Oving Projectinrichting werd gevraagd mee te denken. Hij vertelt: “Alle voorwaarden afwegende, bleek een Gerflor vloer de beste keuze. We adviseerden te kiezen voor Attraction® tegels. Het voordeel hiervan is dat deze over een bestaande ondergrond geïnstalleerd kunnen worden, zonder uitgebreide voorbereidingen. De vloerdelen worden zwevend gelegd, dus er komt geen lijm aan te pas. Bovendien hoeft de ruimte niet te sluiten; gebruikers kunnen hun werkzaamheden gewoon voortzetten, met een minimum aan hinder. Eenmaal geïnstalleerd, is de vloer eenvoudig te onderhouden.”

Kleur in het souterrain

In twee fasen werden de nieuwe vloerdelen geplaatst. Allereerst de gangen; dit voorjaar was het docucentrum aan de beurt. Gerben Bernardus: “De installatie is zonder overlast verlopen. Dat is ook het voordeel van een zwevende vloer. Geen lijm, dus geen geur of lange droogtijd, maar direct te belopen. In de gangen ligt de vloer al langere tijd. We zijn er prima over te spreken. Het onderhoud is eenvoudig, met weinig water. En de vloer heeft eindelijk kleur gebracht in het souterrain.

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.