Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gerflor Creation 70 - Gerflor Benelux
Gerflor Creation 70 - Gerflor Benelux

Farys

Place
Gent, België
Project type
Nieuwbouw
Size
5000m²
Products
Creation 70

Gerflor Creation 70, al even creatief als FARYS zelf

Waarom de vroegere Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Watervoorziening (TMVW) nu FARYS heet? Omdat de Gentse intercommunale drinkwatermaatschappij is omgeschakeld naar multiservice, met creatieve oplossingen voor ongewone vragen. Zij blijft gezond en lekker drinkwater leveren, maar zet zich ook steeds meer in voor haar publieke partners via een interpubliek servicecentrum en een kwaliteitsvol sportbeleid. De toekomstgerichte aanpak komt ook tot uiting in het moderne kantoorgebouw waarin Farys zijn intrek heeft genomen. En in de creatieve keuze van de vloerbedekking: Gerflor Creation 70.

Technische vereisten

De onregelmatig gelegde en moeilijk te onderhouden tapijttegels in het gebouw waren aan vervanging toe, vond Farys. De nieuwe vloerbekleding moest:

  • Overal gemakkelijk open en weer dicht kunnen voor technische ingrepen, omdat bij Farys alle techniek in een kruipruimte onder de vloer ligt;
  • Veel vlotter en efficiënter te onderhouden zijn dan tapijttegels;
  • Voldoende akoestische demping bieden;
  • Overal inzetbaar zijn en dus bestand tegen de wieltjes van bureaustoelen, intensief gebruik in de gangen, accidentjes in de refter en vocht in de sanitaire ruimten.
Gerflor Creation 70 - Gerflor Benelux
Gerflor Creation 70 - Gerflor Benelux

Chic

Zoals het in de publieke sector hoort, gebeurde de keuze via een openbare aanbesteding. Verwerkers Oxfloor uit Kortrijk en Bourgeois Deco Contractors uit Lebbeke kregen de opdracht om ongeveer 5.000 m2 Gerflor Creation 70 in de volledige kantooromgeving van Farys te leggen. Dit verliep rimpelloos, terwijl het personeel gewoon doorwerkte. 

De grote troef van het product: zijn nylon rug met geïntegreerde drukgevoelige lijm. Hierdoor kan de PVC-vloer heel gemakkelijk worden weggehaald en teruggeplaatst bij een ingreep in de kruipruimte.

Om de ‘look & feel’ van het gebouw te behouden, koos Farys voor een rustiek houtmotief. “Dat wordt minder snel vuil en het heeft een chique uitstraling”, vindt Kate Kloek, Adjunct-Manager Engineering bij Farys.

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.