Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
 Kinderdagverblijf Bredene - Gerflor Benelux
 Kinderdagverblijf Bredene - Gerflor Benelux
 Kinderdagverblijf Bredene - Gerflor Benelux

Kinderdagverblijf Bredene

Client
Germeente Bredene
Type
Onderwijs
Place
Bredene, België
Project type
Renovatie
Size
350m²
Products
Taralay Premium

Snel en goed: een nieuwe vloer zonder uitbreken, dankzij Gerflor Taralay Premium

Het gemeentebestuur van Bredene investeert in aanmerkelijke mate in haar kinderopvangdiensten. Het paradepaardje is de buitenschoolse kinderopvang met een capaciteit van 275 kinderen gelegen langs de Prinses Elisabethlaan. De dienst onthaalt kinderen uit het kleuter- en basisonderwijs op een kwalitatief en pedagogisch verantwoorde manier. Ze kunnen er voor- en naschools en in vakantieperioden terecht. De begeleiders proberen de kinderen al spelend te prikkelen. Naschools kunnen de kinderen er genieten van een evenwichtig vieruurtje, hun huiswerk maken of gewoon ontspannen na een lange schooldag.

Snel, máár goed

Op de benedenverdieping, waar de kinderopvang is gevestigd, lag een keramische vloer. Die was moeilijk te onderhouden. Bovendien was hij vrij glad. Voor spelende en ravottende kinderen was deze situatie niet zonder risico’s.

Het gemeentebestuur van Bredene was er echter niet voor te vinden om de vloer in
de gangen volledig uit te breken. Het was belangrijk dat de kinderopvang tijdens de werken open kon blijven. Dit was niet mogelijk bij een volledige uitbraak van de vloer. Ingenieur Wim Pilet van de gemeentelijke Technische Dienst vond samen met Tom Debuf van vloer- en wandbekledingsspecialist Oxfloor-Multistep een snelle en elegante oplossing.

De stenen vloer is blijven liggen, maar werd volledig afgedekt met een epoxy onderlaag als dampscherm tegen het opstijgende vocht. Daarop installeerde Oxfloor-Multistep de heterogene vinylvloerbekleding Gerflor Taralay Premium. “Zacht, mooi, zeer stevig en helemaal niet glad dankzij het licht gestructureerde oppervlak”, weet Tom Debuf. De randen werden met aluminium plinten afgewerkt. De hele opdracht was in een week klaar, o.a. dankzij zeer goede afspraken en een bijzonder vlotte samenwerking met de Technische Dienst van de gemeente Bredene.

Op de vloer:

350 m2 Gerflor Taralay Premium (8053 Anambas (hoofdkleur) + 4133 Agalega (accentkleur)) in de gangen van de buitenschoolse kinderopvang. Deze geluidsabsorberende vloer is buitengewoon goed bestand tegen slijtage, krassen, vuil en verkleuring. De onderliggende glasvezelrasters verzekeren een perfecte stabiliteit. Het ‘Very High Density’ schuim, dat onder een druk van 800 ton wordt geproduceerd, voorkomt elke vervorming. De Protecsol® oppervlaktebehandeling staat garant voor een levenslang eenvoudig onderhoud, met zeer weinig reinigingsmiddelen en zonder boenen.

 Kinderdagverblijf Bredene - Gerflor Benelux
 Kinderdagverblijf Bredene - Gerflor Benelux
 Kinderdagverblijf Bredene - Gerflor Benelux
 Kinderdagverblijf Bredene - Gerflor Benelux
 Kinderdagverblijf Bredene - Gerflor Benelux

Tevreden klant

“De vloer ligt er nu al enkele maanden en wij zijn uiterst tevreden”, zegt Ing. Wim Pilet. “Oxfloor-Multistep heeft zeer degelijk werk verricht en prachtig afgewerkt met mooie plinten langs de muren. Ook de toevoeging van een kleurelement in de traphal vinden wij bijzonder geslaagd.” Bovendien is de poetsdienst opgetogen, nu het onderhoud aanzienlijk eenvoudiger is geworden en minder moeite, tijd en reinigingsmiddelen kost. Kortom, een veilige en onderhoudsvriendelijke vloer.

Gerflor, voor betere resultaten

Gerflor draagt bij aan een goede en fijne onderwijs- en speelomgeving. Met voor iedere ruimte – van gangen, speellokalen, leslokalen en collegezalen tot gymzaal – een totaalpakket voor optimale bescherming van vloeren en wanden. Fris en eigentijds, veilig, geluiddempend, comfortabel en ook: hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Peuters, leidsters, leerlingen, studenten en docenten zullen het bevestigen. 

De pluspunten volgens de Gemeente Bredene:

  • Snelle levering en installatie
  • Bijzonder mooi en zeer zorgvuldig
  • afgewerkt
  • Matte oppervlakte
  • Zeer gemakkelijk te onderhouden
  • Vochtwerend en niet glad

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.