Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Joris Zorg Oirschot - Gerflor Benelux
Joris Zorg Oirschot - Gerflor Benelux

Joris Zorg

Type
Gezondheidszorg
Place
Oirschot, Nederland
Project type
Nieuwbouw
Size
4500m²
Products
Creation 70

Vernieuwd zorgcentrum Sint Joris biedt vrijheid in beschermde omgeving

De nieuwe hoofdlocatie van Joris Zorg in Oirschot biedt zoveel mogelijk bewegingsvrijheid in een beschermde context. Met de renovatie en nieuwbouw anticipeert de zorginstelling op de groeiende vraag naar verpleging in een kleinschalige setting. Het ontwerp wordt breed gedragen door de vele manieren van inspraak van de mensen op de werkvloer, bewoners en familie. Korte lijnen tussen de architect, de aannemer en de zorginstelling kwamen de kwaliteit en efficiency van het bouwproject ten goede.

Een warme ontmoetingsplek

Vanwege de groeiende verpleegzorgvraag – door de vergrijzende bevolking – is zorgcomplex Sint Joris gereorganiseerd en uitgebreid. Kern van de vernieuwbouw in Oirschot is het entreevolume met leefplein. Hier bevinden zich bijvoorbeeld een kapsalon en een restaurant met grote televisie en biljart. Door het houtgebruik in de vloer en de kolom- en wandafbouw wordt een ‘bruin café’-sfeer gecreëerd. Vele raampartijen en doorkijkjes geven de centrale ruimte een open karakter. Vanuit het restaurant kijken aanwezigen uit op de nieuwe binnentuin, die is ontworpen door studenten van de HAS uit ‘s-Hertogenbosch.

“We investeerden in de bewegingsvrijheid van onze cliënten”, zegt bestuurder Arnold Vosters namens Joris Zorg. “Ons vernieuwde zorgcentrum is open en gastvrij. Waar bijvoorbeeld vroeger vaste tijden waren voor het eten en drinken, kunnen cliënten, familieleden en buurtbewoners nu tussen 8.00 en 21.00 uur kiezen wat en wanneer ze consumeren. Onze maaltijden worden gemaakt van streekproducten en ter plaatse uitgeserveerd of bezorgd bij mensen thuis. De centrale ruimte nodigt uit tot ontmoeting en verenigingsactiviteiten.”

Beschermde woonomgeving

De psychogeriatrische cliënten leven sinds de oplevering in groepen van acht samen en delen een woonkamer. Voorheen was de groepsgrootte zestien. Iedere cliënt heeft in dit gedeelte een eigen slaapkamer en sanitaire ruimte. De somatische cliënten hebben een geheel eigen appartement.

Het project is gefaseerd uitgevoerd om de bouwhinder en het aantal verhuisbewegingen te beperken. Enkele cliënten zijn tijdelijk elders op het terrein gehuisvest. De bouwwerkzaamheden begonnen bijvoorbeeld niet te vroeg in de ochtend en eindigden ’s avonds bijtijds.

Op de vloer:

Creation 70 Beverly (0539), Silversands (0324) en Bautista (0558)

 

Joris Zorg Oirschot - Gerflor Benelux
Joris Zorg Oirschot - Gerflor Benelux

Gastvrijheid centraal in nieuw restaurant met grand café

Het vernieuwde complex van Joris Zorg in Oirschot kreeg een bijzonder grand café en restaurant. Moeleker is verantwoordelijk voor het ontwerp en de inrichting. De onderaannemer uit Goes adviseert, ontwerpt, levert en beheert efficiënte, duurzame totaaloplossingen voor de professionele keukeninrichting. Moeleker beheert ook al twintig jaar de bestaande keuken in Oirschot, die het bedrijf zelf bouwde. Ook het oude restaurant was van de hand van Moeleker.

Gastvrijheid stond centraal in het ontwerp van de nieuwe horecavoorziening van Joris Zorg. Aanwezigen worden bediend door gastvrouwen, die het eten (laten) serveren. In een huiselijke setting kunnen cliënten, familieleden en buurtbewoners genieten van een hapje, drankje of complete maaltijd. Waar bewoners vroeger ruim van tevoren moesten kiezen wat ze wilden eten, kan nu ter plaatse worden gekozen. De keukens zijn compleet en modern, zodat snel ingespeeld kan worden op individuele wensen. Het restaurant en grand café nodigen uit om gezellig mee te eten.

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogste

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.