Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Woonzorgcentrum de Paasbergen Odoorn Nederland

Woonzorgcentrum de Paasbergen

Type
Gezondheidszorg
Place
Odoorn, Nederland
Project type
Renovatie
Size
3400m²
Products
Creation 70

Woonzorgcentrum de Paasbergen verbonden met de natuur

Woonzorgcentrum De Paasbergen in Odoorn maakt deel uit van Leveste Care, een zorgorganisatie voor ouderen en chronisch zieken met 16 locaties in de Drentse gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen. De grindvloeren in het zorgcentrum zijn vervangen door pvc-vloeren van Gerflor.

Een mooi geheel

Nadat eerder een Leveste-locatie reeds was voorzien van pvc-vloeren van Gerflor, koos ook De Paasbergen voor een Gerflor-vloer. Paul Blaak, unitmanager Facilitaire Zaken bij Zorggroep Leveste: “Al langer hadden we de wens om onze gezamenlijke ruimten onder handen te nemen, het oogde allemaal vrij gedateerd. De twee gebouwen die samen De Paasbergen vormen, hadden ieder een ander type vloer. Een grindvloer, die moeilijk te onderhouden was en een pvc-vloer in een druk en kleurig patroon dat bij sommige bewoners voor verwarring zorgde. De nieuwe vloer heeft een mooi geheel gemaakt van beide gebouwen. We zijn erg blij met het resultaat.”

Verbinding met de natuur

Interieurontwerpster Sanne Vogt begon met een onderzoek naar de wensen van bewoners. Ze vertelt: “In nauw overleg met een commissie heb ik vervolgens een concept uitgewerkt. Uitgangspunt was om een duidelijke verbinding te maken met de bosrijke natuur, waardoor De Paasbergen wordt omringd. Dat gevoel ontbrak een beetje in het strak vormgegeven gebouw. Doel was om meer een warm ‘thuis’ te maken van het woonzorgcentrum.” Dat er een Gerflor-vloer zou komen, stond vooraf al vast: Leveste heeft op andere locaties zeer positieve ervaringen met Gerflor. Sanne bracht vervolgens advies uit over de te kiezen kleuren.

Woonzorgcentrum de Paasbergen Odoorn Nederland
Woonzorgcentrum de Paasbergen Odoorn Nederland

Blikvanger in centrale ruimte

Voor het centraal gelegen plein werkte Sanne een bijzonder ontwerp uit. “De ruimte is vrij groot en ik koos ervoor om het in verschillende leefwerelden te verdelen”, legt ze uit. “Ik koos voor een zeshoek, de meest voorkomende vorm in de natuur. Zo zijn een honingraat en sneeuwkristallen altijd zeshoekig.” De verdeling start met een zeshoekige vorm in het hart van het plein, dat is ingelegd in de vloer. Vervolgens is in iedere hoek een leefwereld gecreëerd, zoals een boerderij, leeshoek en een ‘bruin café’. Bij de entree en receptie zijn twee kleuren gecombineerd in een vloeiende golf, die subtiel de looprichting aanduidt. Michel de Boer, projectbegeleider bij Iedema Projectstoffering in Appelscha: “Met name de zeshoekige ster is een blikvanger in de grote ruimte geworden. Het was even puzzelen om het patroon te installeren, maar voor het leggen van beide vormen hebben we een creatieve oplossing gevonden. Alvorens we de nieuwe vloer konden installeren, moesten we de bestaande grindvloeren herstellen en egaliseren.”

Planning aanpassen aan bewoners

Het leggen van de nieuwe pvc-vloer vond plaats terwijl het woonzorgcentrum bewoond bleef en dus volop in bedrijf was. Iedema Projectstoffering heeft veel ervaring met projecten in de zorgsector en paste zich dan ook moeiteloos aan. Michel de Boer: “Onze planning werd per dag afgestemd op de zorg voor de bewoners, waarbij we de overlast tot een minimum hebben beperkt. Dankzij een wekelijkse bouwvergadering die perfect werd aangestuurd, is het installeren van de nieuwe vloeren prima verlopen.” Paul Blaak en ook Sanne Vogt zijn zeer te spreken over de uitstraling van de nieuwe vloer. Paul Blaak: “Het is echt genieten als je het gebouw binnenloopt. We zijn erg enthousiast!”

De pluspunten volgens Woonzorgcentrum De Paasbergen:

  • Natuurlijke uitstraling.
  • Eenvoudige installatie met minimale overlast.
  • Eenvoudig schoon te maken.
  • Sterk, bestand tegen intensief loopverkeer.

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.