Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Bibliotheek Rijssen - Holten - Gerflor Benelux
Bibliotheek Rijssen - Holten - Gerflor Benelux
Bibliotheek Rijssen - Holten - Gerflor Benelux

Bibliotheek Rijssen-Holten

Type
Cultuur / Retail
Place
Rijssen-Holten
Project type
Nieuwbouw
Size
800m²
Products
Taralay Premium Comfort

Bibliotheek eyecatcher in hart van Rijssen-Holten

In januari 2015 verhuisde de openbare bibliotheek Rijssen-Holten naar een nieuwgebouwde locatie in het hart van het Twentse stadje Rijssen. Een prachtig, aansprekend gebouw, waar de lokale gemeenschap trots op kan zijn. In Rijssen is nog veel dat herinnert aan de rijke historie van de stad. Toen Bouwbedrijf Wessels Rijssen enkele woningen aan het plein naast de kerk aankocht, was dan ook snel duidelijk dat het aanzicht van het pand moest aansluiten bij de omgeving. Projectleider Maikel Nijman van Bouwbedrijf Wessels Rijssen is trots op het eindresultaat: “Er is niet bezuinigd op esthetiek en er is bewust gekozen voor het bouwen met duurzame materialen. Een prachtig project!”

Vloer vormt prachtig decor

De bibliotheek is ingericht volgens het zogenaamde ‘whitebox-concept’. Het concept wordt gekenmerkt door zijn visuele karakter, met lage kasten en thematisch ingedeelde werelden. Het interieur is licht, met veel kleuraccenten en lichthouten tafels. De vloer in betonlook, geïnstalleerd door projectinrichter Solitas, vormt daarbij een prachtig decor. Gert-Jan Beltman van Solitas: “Gerflor is een kwalitatief zeer hoogwaardig product, dat eenvoudig is in onderhoud. Ook de goede akoestiek was één van de argumenten om voor deze vloer te kiezen. Het is bovendien een prettig product om te installeren. Dat we zo’n mooie opdracht in onze eigen gemeente mochten uitvoeren, is uiteraard geweldig.”

Bibliotheek Rijssen - Holten - Gerflor Benelux
Bibliotheek Rijssen - Holten - Gerflor Benelux
Bibliotheek Rijssen - Holten - Gerflor Benelux
Bibliotheek Rijssen - Holten - Gerflor Benelux

Alternatief voor echt beton

Karen Pennewaard, directeur van de bibliotheek Rijssen-Holten en van de bibliotheek in Wierden, is erg te spreken over het resultaat. “Het is heerlijk werken in een nieuw gebouw. De Gerflor-vloer kenden we al, ook in Wierden is deze geplaatst en we zijn er zeer tevreden over. Het is een betaalbaar alternatief voor een echte betonlook-vloer, zoals in het whitebox-concept is voorgeschreven.”

Op de vloer:

Taralay Impression Comfort, kleur: Urban Gris (nr. 0035)

De pluspunten volgens Bibliotheek Rijssen-Holten:

  • Frisse uitstraling
  • Betaalbaar alternatief voor beton
  • Goede geluidsdempende eigenschappen

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.