Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
SO De Isselborgh
SO De Isselborgh

Speciaal onderwijs De Isselborgh

Type
Onderwijs
Place
Doetinchem, Nederland
Project type
Nieuwbouw
Size
1600m²
Products
Taraflex Evolution en Taralay Premium Comfort

SO De Isselborgh kiest voor hygiëne en comfort

Bij aanvang van het schooljaar 2016-2017 is de nieuwbouw van SO De Isselborgh in Doetinchem, school voor speciaal basisonderwijs, in gebruik genomen. Zowel de leslokalen in de onderbouw als ook de gymzaal en de inpandige praktijk voor Jeugdzorg zijn voorzien van Gerflor-vloeren.

SO De Isselborgh maakt deel uit van de Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost Gelderland (SOTOG). De SO-school is er voor kinderen van 4 t/m 12 jaar met uiteenlopende gedragsen leerproblemen. De 150 leerlingen volgen tot de verhuizing les op verschillende locaties in Doetinchem, dus één centrale plek was meer dan welkom. In het nieuwe pand zijn naast de school ook andere organisaties op gebied van jeugdhulpverlening en zorg gehuisvest.

Natuurlijke materialen

Het nieuwe schoolgebouw is gesitueerd in een woonwijk in aanbouw, in een groene, natuurlijke omgeving. Om daar goed op aan te sluiten, is de school gebouwd in een landelijke stijl, waarbij gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen. Schoonmetselwerk, hout en staal bepalen het totaalbeeld. Ook in de school is gekozen voor duurzame oplossingen.

Op de vloer:

 • Gymzaal: Taraflex Sport M Evolution, kleur: Lagoon (nr 6445) en in materialenhok GTI, kleur: black (nr 0246) leslokalen begane grond: Taralay Premium
 • Taralay Comfort, kleur: Wattaru (uit de designserie Indiana, nr 4476)
 • Eerste etage: Taralay Premium Comfort, kleuren: Penang (uit de designserie Indiana, nr 4142) en Goias (uit de designserie Brazilia, nr 8157)

Extra demping

Jos Oude Maatman, directeur van SO De Isselborgh: “We zijn vanzelfsprekend ontzettend blij met onze nieuwe school. Bij de bouw en inrichting is op alle punten rekening gehouden met onze leerlingen, waarvoor structuur en rust belangrijk zijn. De kleurstelling en ook de materialen zijn van belang. In de onderbouwlokalen kozen we daarom voor Gerflor vloeren, met oog op het eenvoudige onderhoud en hygiëne. Zowel in deze ruimten als in de gymzaal kozen we bovendien voor een vloer met extra demping, met oog op het contactgeluid en de akoestiek. Voor onze leerlingen is dat extra waardevol.”

SO De Isselborgh
SO De Isselborgh

Geen extra beschermingslaag nodig

Eerder werd in andere SOTOG-locaties al gekozen voor samenwerking met Vivante Bosman. Jos Oude Maatman: “De samenwerking met Vivante Bosman verloopt naar wens en we zijn tevreden over de Gerflor-vloeren die al elders in gebruik waren. Het is een prettig product om in je school te hebben. Dus er was geen enkele reden om hier in onze nieuwbouw van af te wijken.” Jan Peter Bosman: “Belangrijk voordeel van Gerflor-vloeren – naast de geluiddempende eigenschappen – is dat er geen extra beschermingslaag hoeft te worden aangebracht. Dat levert veel voordelen op bij de installatie, maar vooral een eenvoudig, dagelijks onderhoud.”

G-Power, for better results

Hoeveel G-Power wilt u? Gerflor draagt bij aan een goede en fijne onderwijsomgeving. Met voor iedere ruimte – van gangen, leslokalen en collegezalen tot gymzaal en praktijkruimten – een totaalpakket voor optimale bescherming van vloeren en wanden. Fris en eigentijds, veilig, geluiddempend, comfortabel en ook: hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Leerlingen, studenten en docenten zullen het bevestigen. Gerflor biedt u álle power die u zoekt.

De pluspunten volgens De Isselborgh:

 • Rustige uitstraling
 • Comfortvariant voor extra geluiddemping
 • Eenvoudig in onderhoud

Over Taralay Premium Comfort

 • Heterogene geperste vinyl vloerbedekking zonder toepassing van vulmiddel
 • Homogene slijtlaag zorgt voor optimale duurzaamheid (hoogste slijtklasse T)
 • Geen nieuwe beschermingslaag nodig tijdens de gehele levensduur
 • VHD (Very High Density) schuimlaag zorgt voor een geluidsisolatie van 16 dB
 • TVOC < 10µg/m³
 • 100% recyclebaar
   

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogste

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.