Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
SPORTCENTRUM OUDENRIJN, VLEUTEN-DE MEERN - gerflor benelux

Sportcentrum Oudenrijn

Type
Sportfaciliteit
Place
Vleurten-De Meern
Project type
Renovatie
Size
1470m²
Products
Taraflex Evolution met Up-Great®

Sportcentrum Oudenrijn kiest met nieuwe sportvloer voor G-power

Sportcentrum Oudenrijn in Vleuten-De Meern biedt ruimte aan alle sporten; van tennis tot zaalsporten, squash en fitness. De sportzaal is geschikt voor vele zaalsporten, zoals zaalvoetbal, hockey en badminton, maar is bovenal geschikt gemaakt voor basketbal. Onlangs is de vloer gerenoveerd. Sportcentrum Oudenrijn koos voor Gerflor, dé specialist in sportvloeren.

De oude PU-gietvloer in de sportzaal voldeed niet meer aan de hedendaagse normen; het was tijd voor een opknapbeurt. In het keuzeproces speelde het feit dat de zaal de nieuwe thuishaven werd van Utrecht Basketball en UBALL een belangrijke rol. Rob Veldhuis, eigenaar van Sportcentrum Oudenrijn: “Nadat we her en der ons licht hadden opgestoken, bleven twee opties voor ons over, waaronder Gerflor. We waren enorm gecharmeerd van het unieke houtdessin van de Gerflor-sportvloer. Dat is in de basketbalwereld echt het ultieme! De uitstraling gaf uiteindelijk de doorslag, uiteraard samen met de goede referenties inzake kwaliteit die over de Gerflor-sportvloeren beschikbaar zijn.”

Logo in de vloer

Gekozen werd voor Taraflex Evolution, uitgevoerd in een prachtig houtdessin. Het logo van Utrecht Basketball dat in de vloer is verwerkt, is daarbij een echte eyecatcher. De nieuwe sportvloer voldoet aan de allerhoogste normen; niet voor niets was Gerflor official supplier van de Olympische Spelen 2016 in Rio. Dé vloer met G-power, for better performance.

Vakmensen

Om geen hoge kosten te hoeven maken voor het verwijderen van de oude vloer en het egaliseren van de ondergrond én om de renovatie snel te kunnen realiseren, werd onderzocht of de bestaande vloerbedekking als ondervloer behouden kon blijven. Dat bleek mogelijk en zo werd de nieuwe sportvloer bovenop de oude gietvloer geïnstalleerd. Door het toepassen van dit specifieke concept voor het renoveren van PU vloeren, genaamd UP-GREAT, ging de sportvloer van een klasse 3 naar een klasse 2. Er wordt namelijk slim gebruik gemaakt van de restwaarde van de oude PU vloer. Rob Veldhuis: “De installatie is echt door vakmensen verzorgd, die in het werk een positieve inbreng hadden. Bovendien is alles keurig volgens planning opgeleverd.” De gebruikers van de sportzaal zijn zeer tevreden, aldus Rob Veldhuis. “De basketballers zijn enthousiast over de mooie uitstraling, de demping en het spelen op de nieuwe vloer. De zaal wordt overigens ook door anderen gebruikt, waaronder ouderen. Voor hen was de nieuwe look best even wennen, maar ik hoor alleen maar positieve reacties.”

Op de vloer:

Taraflex Evolution 7.0 mm, kleuren: Light Cherry Design (nr 6350) en Red (nr 6180)

SPORTCENTRUM OUDENRIJN, VLEUTEN-DE MEERN - gerflor benelux
SPORTCENTRUM OUDENRIJN, VLEUTEN-DE MEERN - gerflor benelux

G-power, for better performance

Gerflor voldoet aan de allerhoogste eisen die aan sportvloeren worden gesteld. Niet voor niets is Gerflor wereldwijd dé nummer 1 in indoor sportvloeren. Bovendien bieden we voor iedere ruimte – van sportzaal tot douches en kleedkamers – een totaalpakket voor vloeren en wanden. Veilig, comfortabel, ijzersterk, vrij van groot onderhoud én de perfecte basis voor sportieve prestaties. Profs en recreatieve spelers zullen het bevestigen. Gerflor biedt u álle power die u zoekt.

De pluspunten volgens Sportcentrum Oudenrijn 

 • Mooie uitstraling
 • Voldoet aan de hoogste normen voor sportvloeren
 • Kostenvriendelijke oplossing: oude vloer hoefde niet verwijderd te worden
 • Voorzien van clublogo
 • Eenvoudig in onderhoud

Over Taraflex Sport M Evolution

 • Geschikt voor alle sporten en alle niveaus
 • Klasse 3 NOC*NSF
 • Vrij van wrijving- en verbrandingsplekken tijdens het vallen en duiken
 • De ideale combinatie tussen glijden en grip
 • Verkrijgbaar in diverse houtdessins en eigentijdse unikleuren
 • Te voorzien van eigen logo
 • Eenvoudig in onderhoud

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogste

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.