Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sporthal Haneveld in gemeente De Haan- Gerflor Benelux
Sporthal Haneveld in gemeente De Haan- Gerflor Benelux
Sporthal Haneveld in gemeente De Haan- Gerflor Benelux
Sporthal Haneveld in gemeente De Haan- Gerflor Benelux

Sporthal Haneveld

Client
Gemeente De Haan
Type
Sportfaciliteiten
Place
De Haan, België
Project type
Nieuwbouw en renovatie
Size
4435m²
Products
Taraflex Sport M Evolution en Taraflex Tennis

Sporthal Haneveld kiest voor een Gerflor Taraflex

Het Sport- en Recreatiecentrum Haneveld was aan renovatie toe. Daarom besloot de Belgische kustgemeente De Haan om het in 1978 gebouwde centrum te vernieuwen en flink uit te breiden. Het resultaat mag gezien worden. De nieuwe sporthal heeft een oppervlakte van maar liefst 2.100 m2 en een vrije speelruimte van zeven meter hoogte. Enkele blikvangers: twee sporthallen, een polyvalente sportruimt, een fitnessruimte en een Finse piste. In het nieuwe sport- en recreatiecentrum is extra aandacht besteed aan isolatie en duurzame verwarming. Een warmtepomp en een BEO-veld (boorgat-energie-opslag) maken van Haneveld een voorbeeld van duurzaam bouwen.

Topvloer nodig

De oude sporthal (42 x 22 m) kreeg een fikse renovatiebeurt. Maar te klein is te klein en dus werd er een splinternieuwe Zaal 1 van 40 x 60 m bijgebouwd. Hij is ideaal voor tennis, voetbal, volleybal en badminton. De oude zaal heet inmiddels Zaal 2.

“Het Sport- en Recreatiecentrum Haneveld beschikt over verschillende sportzalen met uitstekende sportvloeren en verlichting”, zegt Sportfunctionaris Elie Soetaert. Hij ervaart zelf aan den lijve hoe belangrijk de kwaliteit van een sportvloer kan zijn: “Ik heb jarenlang aan sport gedaan, maar in die tijd waren sportvloeren hard en incasseerden de gewrichten elke schok integraal. Vandaag laten al die kleine letsels pijnlijke sporen na in mijn gewrichten. Ik weet beter dan wie ook hoe belangrijk een soepele en veerkrachtige sportvloer is. Wij zijn opgetogen dat wij onze ideale vloer bij Gerflor hebben gevonden.”

Ruw en glad

De nieuwe sporthal van 2.100 m2 kreeg een Gerflor Taraflex vloerbedekking. Drie vierde van de zaal werd bedekt met Taraflex Sport M Evolution, een 7 mm dikke puntelastische vloer in de mooie lichtblauwe Melbourne tint. “Ideaal voor zaalvoetbal, volleybal of badminton”, aldus Elie Soetaert. “Een vloer met ideale grip en glijvermogen en waarvan de veerkracht bijzonder wordt geapprecieerd. Heel comfortabel!”

Op een tennisveld schuif je liever niet. “Daarom ligt op één vierde van de zaal een andere versie van dezelfde vloer: Taraflex Tennis, 6,2 mm dik, ook elastisch, in de iets donkerdere New York kleur en met een ruwere oppervlakte, zodat tennisspeler en –bal de nodige grip vinden. Onder beide vloeren is een houten vlakverende onderconstructie geïnstalleerd.”

Sporthal Haneveld in gemeente De Haan- Gerflor Benelux
Sporthal Haneveld in gemeente De Haan- Gerflor Benelux
Sporthal Haneveld

De eisen van de moderne technologie

Een jaar na de officiële opening van het vernieuwde sportcomplex in mei 2013 maakt Elie Soetaert de balans op. “Ik vind Gerflor Taraflex echt een topvloer, een van de beste op de markt. Het is een duurzame oplossing die gebruik maakt van de modernste technieken, onder andere om de gewrichten van enkels en rug te sparen. Dankzij de uitstekende ondervloer genieten we hier van een soepele en toch stevige vloer die een comfortabele en prestatievolle beoefening van sport mogelijk maakt.”

Deze hoogtechnologische sportvloer is voorzien van de oppervlaktebehandeling Protecsol®. Hierdoor is het niet noodzakelijk na elke 10 jaar de beschermlaag te vernieuwen en is de vloer eenvoudig te onderhouden. In 2012 heeft de installatie van de vloer wat vertraging opgelopen. “De ondergrond mocht maar een zeer laag vochtgehalte hebben”, herinnert Elie Soetaert zich. “In een nieuwbouw is dat in de herfstmaanden soms niet evident. Maar de mensen van Gerflor hadden gelijk. Ze werkten heel nauwgezet, tot op de millimeter. En het resultaat mag er zijn!”

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.