Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
OBS 'T WAD - GERFLOR BENELUX
OBS 'T WAD - GERFLOR BENELUX
OBS 'T WAD - GERFLOR BENELUX
OBS 'T WAD - GERFLOR BENELUX
OBS 'T WAD - GERFLOR BENELUX

OBS 't Wad

Type
Onderwijs
Place
Harlingen, Nederland
Project type
Nieuwbouw
Size
2000m²
Products
Taraflex Muli-Use

Vernieuwde basisschool ’t Wad kiest multifunctionele vloeren

Openbare basisschool ’t Wad in Harlingen nam in april 2013 een nieuw schoolgebouw in gebruik. De speelzaal en de gymzaal werden voorzien van Taraflex sportvloeren. ’t Wad is gevestigd in de binnenstad van Harlingen. Jarenlang moest de school zich behelpen met lokalen op meerdere tijdelijke locaties. In april 2013 kwam een einde aan die situatie; de school beschikt nu over een fantastisch nieuw schoolgebouw, met meer dan voldoende ruimte voor alle leerlingen. Het pand bestaat uit een rijksmonumentaal schoolgebouw uit 1929, dat geheel gerenoveerd is en een nieuwgebouwde aanbouw. In totaal telt de school twaalf klaslokalen. Ook beschikt ’t Wad onder meer over een gymzaal en een iets kleinere speelzaal.

OBS ‘t Wad koos: Taraflex

Architect Maartje Berenschot van Grunstra Architecten uit Bolsward ontwierp het nieuwe gebouw en werkte samen met interieurarchitect Pieter Koot en projectleider Pieter Post voorstellen voor het interieur uit. “Uitgangspunt voor het totaalontwerp was transparantie en ruimtelijkheid”, vertelt Maartje Berenschot. “Binnen kun je buiten ervaren en vice versa. Bij het kleurenplan was dit ook van belang. In ruimten aan de noordzijde zijn lichte kleuren verwerkt, zodat het licht goed wordt gereflecteerd. Aan de andere zijden zijn diverse kleuraccenten verwerkt. Met in de speelzaal een oranje vloer!”

Veel keuze uit kleuren en dessins

Voor de gymzaal en speelzaal, die beiden intensief gebruikt worden, werd gekozen voor Taraflex van Gerflor. Maartje Berenschot: “Het is een multifunctionele vloer, zowel geschikt voor sport als spel. De ruimten worden voor meerdere doelen gebruikt en dat kan met Taraflex. Bovendien heeft Gerflor keuze uit veel kleuren en dessins. In de gymzaal wilden we een vloer met een houtstructuur. Dat maakt de ruimte rijker, warmer. Taraflex sluit precies aan op onze wensen.” Bert Hartendorp, directeur van OBS ’t Wad: “Over het houtdessin voor de gymzaal waren we het direct eens, de oranje vloer voor de speelzaal vond ik aanvankelijk wel erg gewaagd. Het is niet de eerste kleur waar je aan denkt. Maar de kleurkeuze heeft goed uitgepakt. Kleur is erg leuk, het geeft een vrolijke uitstraling.”

OBS 'T WAD - GERFLOR BENELUX
OBS 'T WAD - GERFLOR BENELUX

Vloer loopt door in aangrenzende ruimte

Eén van de wensen van het schoolbestuur aan de architect was een flexibele indeling. Bert Hartendorp: “We hebben veel werkplekken waar kinderen zelfstandig kunnen werken. Ook willen we ruimten kunnen vergroten of verkleinen als dat nodig is. Daar zijn slimme oplossingen voor bedacht. Vanuit deze gedachte is de vloer in de speelzaal voor een deel doorgetrokken naar de aangrenzende verkeersruimte.”

Op de vloer: Taraflex van Gerflor

  • In de gymzaal is gekozen voor Taraflex Multi-Use 6.2 in Wood Nature (nr. 4331).
  • De nieuwe speelzaal heeft Taraflex Multi- Use 5.0 in de kleur Tangerine (nr. 6134) als eyecatcher.

De pluspunten volgens OBS ’t Wad en Grunstra Architecten

  • Geschikt voor multifunctioneel gebruik, zowel sport als spel.
  • Mooie en warme uitstraling.
  • Keuze uit aansprekende kleuren.
  • Eenvoudig in dagelijks onderhoud.

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.