Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
AZ Turnhout - Gerflor Benelux
AZ Turnhout - Gerflor Benelux
AZ Turnhout - Gerflor Benelux
AZ Turnhout - Gerflor Benelux
AZ Turnhout - Gerflor Benelux
AZ Turnhout - Gerflor Benelux
AZ Turnhout - Gerflor Benelux

AZ Turnhout

Type
Gezondheidszorg
Place
Turnhout, België
Project type
Renovatie
Size
14.000m²
Products
Taralay Premium

Een toekomstbestendig plan voor AZ Turnhout

In 1957 werd het ziekenhuisgebouw Sint-Elisabeth aan de Rubensstraat te Turnhout (België) in gebruik genomen; in 1981 opende het Algemeen Ziekenhuis Sint-Jozef aan de Steenweg op Merksplas. Per 1 september 2009 zijn de twee ziekenhuizen gefuseerd tot het AZ Turnhout. Het fusieziekenhuis wordt uitgebouwd op de twee bestaande locaties: campus Sint-Jozef en campus Sint-Elisabeth. Het nieuwe AZ Turnhout heeft de ambitie om zich te profileren als centrumziekenhuis en wil de inwoners van het verzorgingsgebied gespecialiseerde en kwalitatief hoogstaande zorg dichtbij huis bieden. Zodat ze voor bepaalde behandelingen niet meer hoeven uit te wijken naar Antwerpen of Leuven. In fasen werden alle medische afdelingen opnieuw worden ingedeeld. Om het AZ Turnhout verder gereed te maken voor de toekomst werden de beide gebouwen bovendien stapsgewijs gerenoveerd en uitgebreid.

AZ Turnhout koos: Taralay Premium

Chris Huysmans is Hoofd Onderhoud op de campus Sint-Elizabeth. Uit hoofde van zijn functie is hij nauw betrokken bij de realisatie van de nieuwbouw en renovatie van de campus. In nauw overleg met de directie van het AZ Turnhout werd gekozen voor Taralay Premium van Gerflor, type Brazilia, kleur Boa Vista. De belangrijkste reden om deze vloerbedekking te kiezen, is de geringe mate van onderhoud die het materiaal vraagt. Chris Huysmans licht toe: “We werken aan een herstructurering van de schoonmaakafdeling om kosten te besparen. Een vloer die gemakkelijk te onderhouden is, vraagt minder manuren. De Taralay Premium voldoet 100% aan alle verwachtingen. We hebben een speciale, compacte eenzitsmachine aangeschaft waarmee we de vloer dagelijks reinigen. Schrobben en boenen is niet nodig, waardoor we veel tijd besparen. Bovendien voorkomen we daarmee overlast op de afdelingen: er liggen geen lange snoeren van boenmachines door de gangen en we zijn snel klaar.” Een gedeelte van de Taralay-vloer ligt er inmiddels al een tijdje en volgens Chris Huysmans ziet alles er nog steeds uit als nieuw.

Optimale hygiëne

De Taralay-vloeren in het AZ Turnhout zijn verlijmd en thermisch gelasd, met een lasdraad die in tegenstelling tot andere vloeren en lastechnieken niet te verwijderen en dus zeer sterk is. De plinten zijn uit één geheel opgetrokken vanaf de vloer, waardoor er licht ronde hoeken zijn gevormd en er zich geen vuil kan ophopen. Dat maakt schoonmaken nóg eenvoudiger. Taralay Premium vloerbedekking absorbeert sowieso geen vocht en is niet poreus. De gehele vloer is bovendien voorzien van een Protecsol® oppervlaktebehandeling en is bacteriostatisch en schimmelwerend behandeld met Sanosol®. Optimale hygiëne is dus gegarandeerd.

AZ Turnhout - Gerflor Benelux
AZ Turnhout - Gerflor Benelux
AZ Turnhout - Gerflor Benelux

Positieve feedback

De Taralay-vloerbedekking sluit dankzij de unieke eigenschappen en speciale behandelingen perfect aan op de strenge hygiëne-eisen in de gezondheidszorg en op de wens van het AZ Turnhout om het onderhoud zoveel als mogelijk te beperken. In totaal heeft Gerflor nu zo’n 14.000 m2 vloerbedekking in het AZ Turnhout gelegd. Chris Huysmans krijgt positieve feedback van de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het schoonmaken van de vloer. “Sporen van bijvoorbeeld bedden en schoeisel zijn onvermijdelijk, maar zijn eenvoudig en zonder schuren te verwijderen, zonder dat de vloer daarbij beschadigd wordt.” Ook het medisch personeel en bezoekers reageren positief. Chris Huysmans: “De vloer is mooi én loopt bovendien prettig, zo horen we. Het is dus ook een comfortabele vloerbedekking.”

Over Taralay 

 • Heterogene vloerbedekking voor intensief gebruik
 • Slijtlaag van 100% zuivere PVC zorgt voor optimale duurzaamheid (slijtgroep: T)
 • Compacte gekalanderde rug versterkt met een glasvezellaag.
 • Protecsol® oppervlaktebehandeling: geen polymeer- of andere waslaag nodig gedurende de gehele levensduur
 • Sanosol® oppervlaktebehandeling: bacteriostatisch en schimmelwerend
 • Geluidsdempende werking
 • Aantrekkelijke designs
 • Kleurvast
 • Eenvoudig te installeren
 • 100% recyclebaar materiaal

De pluspunten volgens AZ Turnhout

 • Eenvoudig in dagelijks onderhoud
 • Bespaart manuren
 • Bespaart reinigingsmiddelen
 • Geen onderhoudsbeurten nodig
 • Sterk materiaal, blijft mooi
 • Mooie uitstraling
 • Loopt comfortabel

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.