Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
UNIVERSITAIR MEDISCH CENTRUM GRONINGEN (UMCG) - GERFLOR BENELUX CREATION 70
UNIVERSITAIR MEDISCH CENTRUM GRONINGEN (UMCG) - GERFLOR BENELUX CREATION 70

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Type
Onderwijs / Gezondheidszorg
Place
Groningen, Nederland
Project type
Renovatie
Products
Creation 70

Faculteit Medische Wetenschappen UMCG kiest voor Gerflor

De faculteit Medische Wetenschappen op de Rijksuniversiteit Groningen onderging eind 2015 een opknapbeurt. De bestaande vloeren werden vervangen door pvc-vloeren van Gerflor.

Duurzaam onderwijs

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is het samenwerkingsverband dat in 2005 ontstond tussen het voormalige Academisch Ziekenhuis Groningen (AZG) en de faculteit der Medische Wetenschappen van Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De RUG telt in totaal circa 27.000 studenten en 5.500 medewerkers uit binnen- en buitenland; het UMCG telt 10.000 mensen die werkzaam zijn in de zorg, het onderwijs of zich bezighouden met wetenschappelijk onderzoek.

Een van de speerpunten van de RUG is duurzaamheid. Zowel op het gebied van onderwijs en onderzoek, maar ook op het gebied van bedrijfsvoering en nieuwbouw. Voorbeelden zijn de nieuwbouw voor de Energy Academy Europe, dat het duurzaamste onderwijsgebouw van Nederland belooft te worden en de duurzame nieuwbouw voor de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Ook bij renovatieprojecten is er dan ook vanzelfsprekend aandacht voor duurzaamheid.

Recyclebare materialen

De faculteit Medische Wetenschappen besloot eind 2015 tot een complete renovatie van de Keuningzaal, die plaats biedt aan 360 studenten. Birza Projectstoffering uit Groningen adviseerde de RUG over de keuze van de nieuwe vloer, die de bestaande marmoleum-vloer moest vervangen. Theo de Roo van Birza: “We adviseerden een pvc-vloer van Gerflor, omdat deze in korte tijd te installeren is. Zouden we opnieuw kiezen voor marmoleum, dan moest de vloer na plaatsing nog afgewerkt moeten worden met een beschermlaag. Bij de pvc-vloer van Gerflor is dat niet nodig. Deze heeft vooraf al een oppervlaktebehandeling ondergaan, die de vloer vervolgens vrijwaart van groot onderhoud. De vloer kan eenvoudig worden schoongemaakt. Pluspunt is dat deze vloer gemaakt is van 100% recyclebare materialen, wat past bij de visie van de RUG op duurzaam bouwen.”

Op de vloer:

  • Creation 70, serie Wood, kleur: Spencer (nr. 0575)
  • Afwerking: aluminium trapneus (T67)
UNIVERSITAIR MEDISCH CENTRUM GRONINGEN (UMCG) - GERFLOR BENELUX CREATION 70
UNIVERSITAIR MEDISCH CENTRUM GRONINGEN (UMCG) - GERFLOR BENELUX CREATION 70

Trapprofielen

Om de colleges niet te verstoren, was een nauwkeurige planning van groot belang. Het project werd kort voor de feestdagen in december 2015 opgeleverd, zodat de studenten direct bij aanvang van het nieuwe jaar weer gebruik konden maken van de collegezaal. Theo de Roo: “Binnen drie weken is het gehele project gerealiseerd. Niet alleen de vloeren zijn vervangen, er zijn ook nieuwe stoelen geplaatst. Gelukkig is alles zonder problemen verlopen. We hadden vooraf wel rekening gehouden met oponthoud. De oude marmoleumvloer was op de trappen namelijk afgewerkt met trapkantprofielen, die op het onderliggende beton waren gemonteerd. We hebben ze gelukkig zonder schade aan het beton kunnen verwijderen.” Ook op de trappen werd Creation geïnstalleerd, afgewerkt met aluminium trapneuzen, voorzien van zwarte anti-slipbanden. Heel subtiel zijn er fluoriscerende inlagen in verwerkt, die oplichten als het licht in de ruimte dimt. Een bijzonder effect!

Huiselijk karakter

Simon Larkens, hoofd afdeling Facilitaire Zaken van UMCG: “We zijn erg tevreden over het eindresultaat. De collegezaal is weer helemaal up-to-date. De gebruikers reageren erg positief op het dessin dat we kozen. Dankzij het houtdessin heeft de collegezaal een huiselijk karakter gekregen, de vloer geeft de zaal een warme uitstraling. Dat we met deze Gerflor- vloer geen groot onderhoud meer hoeven te plegen, is bovendien een groot voordeel.”

De pluspunten volgens UMCG:

  • Eenvoudig in onderhoud
  • Warme uitstraling, een niet van echt te
  • Onderscheiden houtdessin
  • Duurzame keuze

Over Creation 70

  • Zeer geschikt voor intensief gebruik (slijtlaag 0,7 mm)
  • Keuze uit vele eigentijdse kleuren en maatvoeringen in planken en tegels
  • Drie mogelijke installatiemethoden: te verlijmen, herfkeelfbaar, clic systeem
  • 100% recyclebaar

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogste

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.