Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Vechtdal College - Gerflor Benelux
Vechtdal College - Gerflor Benelux
Vechtdal College - Gerflor Benelux
Vechtdal College - Gerflor Benelux
Vechtdal College - Gerflor Benelux

Vechtdal College

Client
Gemeente Ommen
Type
Onderwijs
Place
Ommen, Nederland
Project type
Nieuwbouw en renovatie
Size
5000m²
Products
Taralay Premium Compact

Gerflor bij (ver)nieuwbouw Vechtdal College Ommen

Het Vechtdal College is een scholengemeenschap voor VMBO, HAVO en VWO. De school heeft drie locaties: in Dedemsvaart, Hardenberg en Ommen (Overijssel). Locatie Ommen werd onlangs gerenoveerd én fors uitgebreid; in januari 2016 vond de officiële opening plaats. In het pand werd maar liefst 5.000 m² Gerflor geïnstalleerd.

Kleurrijk interieur

Belangrijkste aanleiding voor de renovatie en nieuwbouw was dat kinderen uit de gemeente Ommen en omgeving nu ook VWO-onderwijs op het Vechtdal College kunnen volgen. De bestaande bouw van circa 5.000 m² werd deels gerenoveerd; daarnaast werd een nieuw deel aangebouwd van nog eens 5.000 m². Het vernieuwde schoolgebouw telt drie lagen; in totaal krijgen er circa 1.300 leerlingen onderwijs, waarbij er ruimte is voor een lichte groei van het aantal leerlingen.

OdV interieurarchitecten voorzagen het nieuwe schoolgebouw van een fris en kleurrijk interieur. Primaire kleuren als geel, blauw, roze en groen zorgen voor vrolijke accenten en geven bovendien ook ‘richting’ in het gebouw; aangezien de verschillende afdelingen eigen kleuren hebben gekregen. Om de kleuren ook in de vloer door te kunnen voeren, ging de voorkeur van de interieurarchitect uit naar pvc-vloeren van Gerflor. Gerflor biedt namelijk een brede keuze aan kleuren die exact bij het ontwerp aansloten. De docentenkamer kreeg een huiselijke sfeer; hier werd gekozen voor Creation Wood, een pvc-vloer met een niet van echt te onderscheiden houtlook.

Weinig onderhoud

“Dat een Gerflor-vloer om een geringe mate van onderhoud vraagt, gaf de doorslag”, aldus Dick ten Brinke, directeur van Hovek Projectinrichting BV uit Enter. “Weinig onderhoud was namelijk een belangrijke voorwaarde.” Hovek verzorgde alle voorbereidende werkzaamheden en de installatie van de vloeren. Het bedrijf bestaat al ruim veertig jaar en is dan ook een zeer ervaren partij. “We werken al decennia met de producten van Gerflor (en diens rechtsvoorgangers)”, vertelt Ten Brinke. “Ik schat dat we al ruim 100.000 m² aan Gerflor-vloeren hebben geïnstalleerd. Het is een prettig product om mee te werken. Voorwaarde is uiteraard dat de ondervloer strak en egaal is. In het Vechtdal College waren in een bepaald deel buizen voor vloerverwarming uitgefreesd. Wij hebben die vloer vervolgens helemaal geëgaliseerd. Dat vraagt om ervaren vakmensen. Wij hebben eigen stoffeerders in huis, die we intern opleiden.”

Vechtdal College - Gerflor Benelux
Vechtdal College - Gerflor Benelux

Op de vloer:

Taralay Premium CompactSlate Grey (nr 3791) met in banen: Rose Shocking (nr 4143), Pacific Blue (nr 4496), Golden Sunset (nr 8255), Bamboo (nr 4527), Mandarin (nr 4149) en Atlantic Blue (nr 4495), allen uit serie ‘Osmoz’

Installatie in etappes

In nauw overleg met de school en met aannemer/opdrachtgever Hemm Vastgoed in de persoon van Martijn Ahlers vond de installatie van de vloer in twee etappes plaats; in de zomervakantie en vervolgens enkele maanden later. Het deel van de nieuwbouw dat al gereed was, werd direct na de zomervakantie in gebruik genomen, na de herfstvakantie volgde het laatste deel. Op 25 januari 2016 vond de officiële opening van het vernieuwde Vechtdal College plaats door Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-raad, de sectororganisatie voor het voortgezet onderwijs in ons land. Dick ten Brinke was er uiteraard bij. “De vloer lag er perfect bij, de facilitaire dienst van de school is tevreden”, vertelt hij. “Een mooie opdracht, met een prachtig eindresultaat!”

De pluspunten volgens Hovek Projectinrichting

  • Eenvoudig in onderhoud
  • Makkelijk te verwerken
  • Brede keuze in kleuren en designs
  • Duurzame keuze

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.