Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
DE NASSAU (VOORTGEZET ONDERWIJS) BREDA - GERFLOR BENELUX

De Naussau

Type
Onderwijs
Place
Breda, Nederland
Project type
Renovatie
Size
2500m²
Products
Taralay Impression

Middelbare school 'De Nassau' kiest bij renovatie voor onderhoudsarme Gerflor-vloer

De Nassau in Breda – een school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en tto (tweetalig onderwijs) – heeft zijn 1.650 leerlingen verdeeld over twee locaties. Het schoolgebouw aan de Paul Krugerlaan is grondig gerenoveerd. Het gebouw is weer helemaal up-to-date en klaar voor de toekomst.

Een grondige renovatie

De renovatie was hard nodig. Het schoolgebouw dateert van 1958 en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Om de 450 mavoleerlingen die er onderwijs krijgen en het onderwijsteam zo min mogelijk hinder te laten ondervinden, werden veel werkzaamheden in de zomervakantie uitgevoerd. De totale renovatie was veelomvattend: plafonds en verlichting werden vernieuwd, de aula werd grondig onder handen genomen, er kwam meer glas in het gebouw, alle wanden zijn geschilderd, de vloeren zijn vernieuwd en zelfs het buitenterrein is aangepast. De kelderverdieping werd omgetoverd tot een fitnessruimte en een studiezaal. Sommige ruimtes kregen hun oude glorie terug. Zo werd het fraaie boogplafond van de aula in ere hersteld en er werd een vide in de aula aangebracht. Een goede zet, want de aula wordt sinds de oplevering veel intensiever gebruikt dan voorheen het geval was. Dat leerlingen blij zijn met hun nieuwe school, blijkt wel uit het feit dat ze erg zuinig zijn op het nieuwe interieur.

Voorwaarde: eenvoudig in onderhoud

Hoewel in het oorspronkelijke plan van de architect voor een andere vloer werd gekozen, adviseerde Korte Projectstoffering om pvc-vloeren van Gerflor te installeren. Adrie Jansen, technisch adviseur bij Korte: “De Nassau liet enkele jaren geleden al Gerflor-vloeren plaatsen op de andere locatie, naar volle tevredenheid. De vloer aan de Paul Krugerlaan moest aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen. Zo moest de vloer probleemloos op de bestaande ondervloer worden geïnstalleerd en ook waren er duidelijke eisen ten aanzien van het onderhoud. Gerflor paste het beste in het totaalplaatje.” 

Dennis Koning, hoofd facilitaire dienst van De Nassau: “Voorheen lag er een linoleum-vloer. Eens per jaar moesten we de vloer strippen, waarvoor we alle lokalen moesten leegruimen; twee keer per jaar moesten we de vloer sprayen. Véél te bewerkelijk, het gaf veel ongemak en daar wilden we vanaf. De nieuwe vloer moest daarom met name eenvoudig zijn in onderhoud.”

DE NASSAU (VOORTGEZET ONDERWIJS) BREDA - GERFLOR BENELUX
DE NASSAU (VOORTGEZET ONDERWIJS) BREDA - GERFLOR BENELUX
DE NASSAU (VOORTGEZET ONDERWIJS) BREDA - GERFLOR BENELUX

Op de vloer:

Taralay Impression Compact, kleuren: Noma Rustic (nr. 0371), Blade Clear (nr. 0367) en Papyrus Ahmosis (0019)

Drie designs

In overleg met de interieurarchitect werd een compleet vloerenplan uitgewerkt, inclusief kleuren en designs. Er is uiteindelijk gekozen voor drie designs. In de lerarenkamer ligt ‘Noma Rustic’, bij de receptie is ‘Blade Clear’ geïnstalleerd en in de aula en in alle gangen koos De Nassau voor ‘Papyrus Ahmosis’. Dennis Koning is erg tevreden over het resultaat: “Het is een mooie vloer en wat voor ons nog belangrijker is: het onderhoud is inderdaad erg eenvoudig. We hoeven doorgaans alleen maar stof te wissen; indien noodzakelijk reinigen we met klamvocht. De gangen reinigen we met een schrobzuigmachine. Groot onderhoud is niet nodig, dus de lokalen hoeven niet meer leeggeruimd te worden. De nieuwe vloer verdient zich al binnen twee jaar terug!”

De pluspunten volgens De Nassau:

  • Vrij van groot onderhoud, eenvoudig in dagelijks onderhoud
  • Mooie designs

Relevante artikelen:

Wees als allereerste op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste toegang tot het meest recente nieuws en meer!

This option will filter the result to display only products that are currently available in stock.